Innowacje w sektorze FMCG a świadomość konsumencka
Zielone technologie w sektorze FMCG i Retailu
Zrównoważony rozwój w e-commerce i sektorze opakowań
Zielony Handel. W poczuciu odpowiedzialności za planetę.
Food & Agri – zrównoważony przemysł spożywczy, rolnictwo, ogrodnictwo i sadownictwo.
Biznes, innowacyjność i zrównoważony rozwój. Jak osiągać sukcesy w zrównoważonej organizacji?
Self-Convenience Point od MAGO nagrodzony Złotą Innowacją 2023
Leszek Piślewski, Mleczarnia Turek: Branża spożywcza potrzebuje innowacji
Międzynarodowe Centrum Logistyczne DHL PARCEL POLSKA
Almette MINI śmietankowy bez laktozy nagrodzony Złotą Innowacją
Naturalność produktów Herbapol-Lublin
Robert Lewandowski, Iga Świątek, LaLiga, MATA, CD Projekt RED - wszystkie kolaboracje OSHEE
Pawel Majchrzak, Gibar: Innowacyjność widać w wielu trendach
Czy rośliny możemy programować? Natura i jakość w produktach Herbapol-Lublin
Paweł Wilgierz, Mokate: Już niebawem pokażemy jeszcze bardziej innowacyjne produkty
Daniel Rekowski, SIG: Są trzy filary innowacji w opakowaniach
Jak wygląda proces produkcji syropów w Herbapol-Lublin
Fabryka Cukiernicza Kopernik ma już 260 lat! Gabinet Spożywczy
Małgorzata Bochenko: Laboratoria w Herbapolu są dwa
JAK ZARZĄDZAĆ MARKĄ? B2B/B2C Market Focus odc. 6
Monika Pełka: Pracuję w Herbapolu 27 lat
Proces kontroli produktów spożywczych w Herbapol-Lublin
Małgorzata Cebelińska, Mlekpol: Polska jest 12. producentem mleka na świecie
Herbapol-Lublin stawia na odnawialne źródła energii
System kaucyjny w Polsce. Czy branża piwna jest gotowa?
Paweł Ogorzałek, Herbapol: Zainstalowaliśmy nowoczesną linię do sortowania herbat
ZARZĄDZANIE MARKĄ - WSZYSTKO CO MUSISZ WIEDZIEĆ Market Focus odc. 5
Herbapol-Lublin bierze udział w projekcie AD Circular
Wyniki finansowe Herbapol-Lublin. Czy czekają nas podwyżki cen?
AMERYKAŃSKIE SKLEPY SPOŻYWCZE RAPORT. Czym różnią się od polskich?
Plany rozwojowe Herbapol-Lublin na rzecz środowiska
Artur Bielak, Herbapol-Lublin: Ponad 90 proc. opakowań papierowych odsprzedajemy do recyklingu
Z czego znany jest Herbapol-Lublin? Które produkty kupowane są najchętniej?
170-lat SIG na rynku globalnym. Lider rynku opakowań
Nowe inwestycje pro-środowiskowe w Herbapol-Lublin
Strategia rozwoju Herbapol Warszawa
Paweł Broniarek, Bromex: Większość musztard w Polsce produkowana jest z naszej gorczycy
Patryk Kaczyński, SIG: Ekologia jest nurtem, który dotyczy nas wszystkich
Sprzedaż alkoholu w internecie
Sklepy alkoholowe w Polsce. Podsumowanie sprzedaży z 2022 roku
JAK ZARZĄDZAĆ MARKĄ? ROZMOWA Z MARKETERAMI Market Focus odc. 4
Napoje energetyczne - przegląd polskiego rynku
JAK ZBUDOWAĆ PRZEWAGĘ KONKURENCYJNĄ NA RYNKU SPOŻYWCZYM? Market Focus odc. 3
Tadeusz Czarniecki, OSHEE: Jesteśmy w 94% siłowni w Polsce
Tadeusz Czarniecki, OSHEE: Odmładzamy naszych konsumentów
Iga Świątek we współpracy z marką OSHEE
Napoje izotoniczne. Jak wygląda rynek?
Napoje funkcjonalne - geneza kategorii
Paweł Jacaszek, OSHEE: Styl życia konsumentów się zmienia
Paweł Jacaszek, prezes OSHEE: To nie jest koniec niespodzianek dla konsumentów
Rozbudowa powierzchni magazynowej Transad
Otwarcie nowoczesnego Centrum Logistycznego Żabka Polska w Radzyminie
Musy owocowe w Polsce. Przegląd rynku
Sprzedaż baterii w okresie po pandemii
Cukier żelujący: rynek podzielony między czterech producentów
Opakowania przyszłości
Które smaki lodów są najpopularniejsze? Nowości od Grycana
Jak zrelaksować się w wakacje? Nowości od Mokate
Snickers Protein i inne nowości już niebawem!
Sztuczna inteligencja i jej zastosowanie w sektorze spożywczym
Działania na rzecz zrównoważonego rozwoju Mars
Victoria Abramova: Mars zainwestował już 1,1 miliarda USD w zrównoważony rozwój
Prosty skład, czyli owoc w czekoladzie i nic więcej
The Peace of Mind czyli strategia Świętego Spokoju Modern Expo
Serki wiejskie i trend naturalności
Wózki sklepowe marki Rabtrolley pochodzące w 100% z recyklingu
Czym jest trend slow fashion, czyli projekt #RethinkFashion
Chilijskie wina
Fernando Pavon: Konsumenci coraz lepiej rozumieją chilijskie wina
e-tim.pl - nowe narzędzie zakupowe od TiM dla biznesu
VI Międzynarodowy Festiwal Wina za nami!
Mariusz Glenszczyk, TiM: Udaje nam się wyprzedać trendy rynkowe
Jak zmienił się rynek? | VI Międzynarodowy Festiwal Wina
LEPIEJ BYĆ PIERWSZYM, NIŻ LEPSZYM Market Focus odc. 1
Roślinne zamienniki mięsa i szybki rozwój marki Garden Gourmet
NAŚLADOWAĆ CZY BYĆ INNOWACYJNYM? #MarketFocus odc. 1
POXIPOL - najmocniejszy klej na rynku?
Zapraszamy na VI Międzynarodowy Festiwal Wina TiM S.A.
Czysta etykieta - trend rozwojowy czy spadkowy?
Artur Węgłowski, Goodvalley: Wykorzystujemy drony do skanowania pól uprawnych
Jakie produkty podrożały najbardziej na Wielkanoc? #FMCGInsight
Ser Gouda i Królewski z Kolna od Mlekpolu #FOODstory
Jak przewidzieć przyszłość w trudnych czasach? | Gabinet Spożywczy
Evangelos Evangelou: Herbapol jest pionierem na rynku produktów funkcjonalnych
Polana, czyli naturalne i wegańskie fitokosmetyki od "Herbapol-Lublin" S.A.
Evangelos Evangelou: Herbapol istnieje na rynku produktów funkcjonalnych od wielu lat
Pełna zdrowia oferta SM Mlekpol #FOODstory
Jakie wina kupujemy na Wielkanoc? #FMCGInsight
Kiedy Polacy kupują najwięcej ryb i przetworów rybnych? #FMCGInsight
Rebranding marki Żywiec - jakie zmiany w tym roku?
Pizza z automatu, czyli pierwszy pizzomat w Warszawie [bez komentarza]
Które lody sprzedawały się najlepiej w 2022 roku? #FMCGInsight
Vege Smalczyk i Vege Hummus od Sokołowa
Kabanosy roślinne Vege Snack od Sokołowa
Vege Pasztet od Sokołowa
Piątnica Roślinna Owsiane
Primavika Veggie Bowl - zobacz nowe zamienniki mięsa
Roślinne zamienniki żywności - jakie nowości na rynku?
Sektor spożywczy przyjazny środowisku | Gabinet Spożywczy
Jaką skalę podwyżek przewiduje Carlsberg Polska? | Gabinet Spożywczy
Mieszko Musiał: Zmiany w zachowaniach konsumentów
Mieszko Musiał, Carlsberg: Widzimy zmianę w zachowaniach konsumenckich
Jeżyki COOLKI, Familijne BLACK Coco, czekolady Terravita czy pianki WOW od Vobro #FOODstory
Czy Wedel będzie produkował czekoladę wegańską?
Trendy na rynku czekolady
Maciej Herman: Deficyt państwa rośnie ekstremalnie
Maciej Herman, Wedel: Żyjemy w bardzo mocno rozchwianym rynku
Opakowania przyszłości - trendy na rynku opakowań | Przemysł 4.0
SIGNATURE EVO 100 - opakowanie w 100% stworzone na bazie roślin | Przemysł 4.0
Dostępność surowców na rynku produktów mrożonych | Gabinet Spożywczy
Konsument przyszłości na rynku produktów mrożonych | Gabinet Spożywczy
Maciej Włodarczyk: Jako lider mamy trochę zobowiązań względem rynku
Maciej Włodarczyk, Iglotex: kategoria produktów mrożonych przeszła bardzo długą drogę
SIG NEO NEXT GENERATION FILLING MACHINE | Przemysł 4.0
Słodycze na święta #FOODstory Zobacz nowości rynkowe
SIG PLANT 360 ASSET MANAGEMENT | Przemysł 4.0
Kawa i herbata #FOODstory Zobacz nowości rynkowe
Loyd Ice Tea zdobywcą nagrody Złota Innowacja FMCG 2022
Dzielmy się tym co dobre
Ekoinwestycje w Hochland Polska
Jak stworzyć innowacyjny produkt, czyli Serek wiejski Almette
Zrównoważony handel i marketing | Innovation Day 2022
Zrównoważone kanały dystrybucji i łańcuchy dostaw | Innovation Day 2022
Zrównoważone opakowania, czyli jakie? | Innovation Day 2022
Zrównoważona organizacja, czyli rozwój i innowacyjność | Innovation Day 2022
MediaMarkt unowocześnia swoje markety
Andrzej Jackiewicz: W MediaMarkt klienci biznesowi otrzymują wsparcie dedykowanego opiekuna
Black Friday w MediaMarkt
Innowacyjna marka i jej pozycjonowanie pod względem zrównoważonego rozwoju | Innovation Day 2022
Rynek słodyczy w Polsce | Gabinet Spożywczy
Agata Matusewicz, Henkel: Kapsułki Somat Excellence pomagają oszczędzać energię
Oszczędność energii na poziomie 60% w twoim sklepie | Energooszczędne rozwiązania Igloo
Plany rozwojowe i działalność eksportowa Colian | Gabinet Spożywczy
Rynek słodyczy i napojów w Polsce | Gabinet Spożywczy
Jan Kolański: Koszty w ostatnim czasie rosły lawinowo
Jan Kolański, Colian: Podwyżki cen są nieuniknione
Katarzyna Piec, Henkel: Konsumenci pożądają innowacyjnych rozwiązań
Persil Eco Power Bars i Perwoll Renew Caps z nagrodami Złote Innowacje FMCG 2022
Almette serek wiejski Złotą Innowacją FMCG 2022!
Kto dostarcza warzywa do McDonald's Polska? Odpowiada Krzysztof Wierzbicki z firmy Primavega
Janusz Ciepliński, MAGO: Rynek musi być przygotowany na innowacje w handlu
Terravita - czekolada znana nie tylko w Polsce | Gabinet Spożywczy
Jak radzić sobie z rosnącymi kosztami produkcji? | Gabinet Spożywczy
Iwona Łagodzińska, Terravita: Nie odczuwamy jeszcze spadku sprzedaży czekolad | Gabinet Spożywczy
Które produkty Nestlé Polska są najbardziej lubiane?
Zrównoważona produkcja Nestlé Polska | Gabinet Spożywczy
Rafał Wróblewski, Nestlé Polska: Uderzenie inflacyjne jest jeszcze przed nami | Gabinet Spożywczy
Piwa bezalkoholowe. Jakie nowości na rynku?
Garden Gourmet - cztery nowości w 2022 roku
Roślinne zamienniki mięsa - jakie prognozy dla rynku?
Milion Nagród od Grycana
Zbigniew Grycan - jakie lody lubi najbardziej?
Zbigniew Grycan: nie z przypadku produkuję lody
Zrównoważony rozwój i cele inwestycyjne firmy
Igor Tikhonov: Nasza firma wdrożyła strategię opartą na czterech filarach
Zrównoważony rozwój na rynku bakalii
Rynek bakalii i zmiany nawyków zakupowych konsumentów
Marian Owerko ponownie zarządza Bakallandem
Nowość na rynku opakowań - karton bez warstwy aluminium od SIG
Patricjus Ziecik, Henkel: Naszym celem jest bycie liderem w naszych kategoriach
Ewa Panasewicz, Octim: Cały czas staramy się wyjść naprzeciw oczekiwaniom naszych konsumentów
Bogdan Łukasik, Modern Expo: To miał być wyjątkowy rok. Wojna wszystko przewartościowała
Michiel Vandoorne, Ab InBev: Wkraczamy z piwem Corona Zero w zupełnie nowe miejsce
Marcin Łojewski: Po części musimy rezygnować ze swojej marży
Nowości 2022: LODY impulsowe Wedel OH!, Nuii, Milka, Kaktus, OREO, Oranżada Hellena
Tomasz Kandefer, Italmex: Ceny oleju idą bardzo mocno do góry. To przełoży się na całą kategorię
Maciej Stróżyk, North Coast: Kuchnia włoska jest drugą, którą wybierają Polacy
Paweł Wilgierz, Mokate: Cena, jakość oraz przywiązanie do marki. Tym kierują się obecnie klienci
Mirosław Wawryszczuk, Stokrotka: Digitalizacja, sklep internetowy, aplikacja
Grzegorz Feliksiak, WSP Społem: Te nagrody są dla nas bardzo ważne
Agnieszka Kijek, Drosed: Marka ma obecnie duże znaczenie
Jacek Wyrzykiewicz: konsumenci poszukują różnych odmian serów
Adam Abramowicz: Trzeba czasu, aby móc zmienić kierunek eksportu z wschodniego na zachodni
Janusz Piechociński: Dochodzimy do rekordowo niskiego stanu pogłowia świń w Polsce
Janusz Piechociński: Niektórym krajom afrykańskim i azjatyckim grozi elementarny głód
Krystyna Radkowska: Ustawa, która pięknie się nazywa ale nic nie zmienia
Łukasz Dwulit: Dajemy naszym merchantom możliwość oferowania virtual shoppingu
Adam Abramowicz: Franczyzobiorca nie może być niewolnikiem franczyzodawcy
Marta Pilczuk: Strategię dla marki Pudliszki rozwijamy lokalnie
Zarządzanie międzynarodową firmą w dobie kryzysów
W trudnych czasach konsumenci stawiają na znane marki
Janusz Piechociński: Polska jest liderem europejskim w wysokości inflacji
prof. dr hab. Konrad Raczkowski: Od kwietnia weszliśmy w stagflację
Andrzej Szumowski: Ukraina była trzecim rynkiem wódki na świecie
Wymiana handlowa ze wschodem. Jak zmienił się bilans handlowy Polski?
Goodvalley wychodzi z Rosji
Paweł Nowak, Goodvalley: 40% Polaków świadomie ogranicza spożycie mięsa
Czy roślinne zamienniki to przyszłość rynku mięsnego?
Wpływ wojny na przemysł spirytusowy
Branża mięsna mierzy się z wysokimi kosztami produkcji
Wpływ wojny w Ukrainie na rynek spożywczy w Polsce
Nutri-Score to zagrożenie dla branży spożywczej?
Jak przetrwać na rynku spożywczym?
Piotr Chęcielewski, Hortex: Polacy piją coraz więcej soków
Nowe zasady na rynku wody butelkowanej z perspektywy Jurajskiej
Zdrowe odżywianie i rozwój Purella Superfoods
NOWOŚCI produktowe, które warto mieć na MAJÓWKĘ #FOODstory #Maspex
Nowy Polski Ład i jak opodatkować darowizny?
WorldFood Poland 2022 - VIII Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów
Pandemia i eksplozja kosztów w branży mięsnej
Krajowa Grupa Spożywcza i kiedy spadki cen żywności?
Przyszłość rolnictwa ekologicznego i pomoc UE dla Ukrainy
Najdrożej sprywatyzowana firma drobiarska w Polsce
Trendy na rynku mięsnym
Polska jest największym producentem mięsa drobiowego w Europie
Indykpol – jaka jest recepta na sukces na rynku drobiu?
Herbata zielona czy herbata czarna? Jakie herbaty Polacy piją najczęściej?
Popularny produkt, którego kupujemy coraz mniej
Dzień Polskiej Wódki
Rynek kawy - sprzedaż i segmentacja
Polska czy Rosja: co jest kolebką wódki?
WorldFood Poland 2022 - idea targów, nowości produktowe i liczba wystawców
Wojna informacyjna trwa. Jak działa rosyjska dezinformacja?
Dezinformacja rosyjska wymierzona w polskich konsumentów i polskie produkty
Jak ZAOSZCZĘDZIĆ 40% energii w Twoim sklepie?
Protest rolników AgroUnia w Warszawie
E-commerce jako impuls do rozwoju handlu. Chwilowa konieczność, czy stały trend?
Inflacja w Polsce - podsumowanie 2021 roku i prognozy na 2022 rok
Rynek piw bezalkoholowych
Q-commerce: przegląd rynku, najwięksi gracze i jak odnieść sukces?
Innowacja, która zmienia retail. Jak zbudować przewagę konkurencyjną?
Kiedy innowacja zaczyna swoje technologiczne życie?
Batony czy wafelki? Co kupujemy częściej?
Tarcza Antyinflacyjna 2.0 i obniżka VAT na żywność
Polski Ład – na czym polega obecny problem i jak go rozwiązać?
Przegląd win musujących, czyli dlaczego Polacy coraz bardziej kochają Prosecco?
Pomysł na innowację. Co wytwarza potrzebę innowacyjności? Czy nie wystarczy kolejny nowy produkt?
Trendy na rynku sadowniczym i możliwe scenariusze rozwoju
W króliczej norze innowacji
Polski hodowca otrzymuje 25% wyższą cenę za wołowinę niż rok temu
Nasze chałwy są o długich włóknach, nie są proszkiem - to wysokiej jakości produkty
Maciej Herman: Niepokoi mnie poziom kompetencji polskich menedżerów
Zyskują producenci, którzy mają zdywersyfikowane portfolio produktowe
Polska jest 4. największym eksporterem czekolady na świecie
Przepis na świątecznego steka - szybki, łatwy i tani
Nasz Sklep, Livio, Rabat Detal – silny rozwój sieci franczyzowych
Przepisy na Boże Narodzenie – mięsne propozycje szefa kuchni
Polska jest 5. największym producentem wołowiny w Europie
Spożycie mięsa wołowego w Polsce wzrosło z 1,5 kg do 3 kg
Mity produkcji wołowiny - wyjaśniamy
Najnowocześniejszy zakład rozbioru mięsa wołowego w Polsce
Napoje roślinne - Które marki sprzedają się najlepiej? | Raport CMR
Podwyżka akcyzy to rozkwit czarnego rynku
Najpopularniejszy produkt bez laktozy w Polsce
Nowe banderole – jak wyglądają i jakie mają zalety?
Projekt ustawy akcyzowej nie został przygotowany należycie
Spadek cen napojów roślinnych w 2021 roku
Jak poradzić sobie z coraz wyższymi kosztami produkcji? | Gabinet Spożywczy #8 cz. 3/3
Czy transparentność produkcji ryb w Polsce i Europie jest możliwa? | Gabinet Spożywczy #8 cz. 2/3
Bogusław Kowalski, Prezes Graal o aktualnej sytuacji na rynku ryb | Gabinet Spożywczy #8 cz. 1/3
Mariusz Glenszczyk: W starożytnej Grecji posługiwano się dwoma miarami czasu - Chronos i Kairos
Słodycze impulsowe | FMCG Inside | CMR
SpożywczaTV
O zmianach oznakowań na oponach opowiada Tomasz Chróstny, Prezes UOKiK
Protest pracowników handlu pod siedzibą POHiD w Warszawie
Największe wyzwania branży retail w Polsce i na świecie
Nowe rozwiązania w branży retail
W jaki sposób pozytywnie kształtować wrażenia zakupowe klientów?
Zakuska - czym jest i jak wpłynęła na powstanie linii produktowej Wawrzyniec?
Produkty premium i alternatywy dla mięs w ofercie ZT Kruszwica
O rynku tłuszczów roślinnych opowiada Wojciech Bauman, Członek Zarządu ZT Kruszwica
Innovation Day 2021
Jak poprawnie ułożyć towary w sklepie spożywczym?
Nowe zakrętki na rynku muszą być wprowadzone do 2024 roku
Mlekpol - wyzwania w branży mleka
Fenomen Łaciate czyli jak wygląda eksport produktów mleczarskich
O sytuacji polskiego mleczarstwa opowiada Edmund Borawski, Prezes Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol
Handel nigdy nie był łatwy
Miła atmosfera w pracy jest najważniejsza
Najnowsze trendy na rynku opakowań
Wyzwania branży mleczarskiej
Jakie sery jedzą Europejczycy?
O wyzwaniach w branży mleczarskiej opowiada Edward Bajko, Prezes Spomlek
Jak prowadzić sklep z pasją?
Browar PINTA obchodzi 10-lecie | Ziemowit Fałat i Grzegorz Zwierzyna
Kawa czy herbata?
Wszyscy jesteśmy baristami | Gabinet Spożywczy #4 Mokate cz. 2/3
Kawa czy herbata? Na pytanie odpowiada Adam Mokrysz, Prezes Mokate
Opłata małpkowa - zasady i konsekwencje rynkowe
Lody EKIPA w TOP10 lodów impulsowych
Allegro stawia własne automaty paczkowe
Sklep przy drodze krajowej
Opłata cukrowa i jak producenci sobie z nią radzą
Zmiany nawyków zakupowych w Polsce | Gabinet Spożywczy #3 Colian cz. 3/3
Rozwój Colian na rynkach zagranicznych | Gabinet Spożywczy #3 Colian cz. 2/3
O nawykach zakupowych Polaków opowiada Jan Kolański, Prezes Colian
Przyszłość Influencer Marketingu
Rady dla początkujących influencerów
Czy można wierzyć influencerom?
Czy influencerem można być na pełen etat?
Jak zostać influencerem?
Powrót do normalności w handlu jest możliwy?
Ekologiczne opakowania | Food & Pack #1 Bogdan Orzechowski cz. 2/2
Recycling opakowań kartonowych
Najlepsze produkty spożywcze w Polsce wybrane | Złoty Paragon 2021
Chleb & Ser w Kaźmierzu | Gabinet Spożywczy #2 Hochland Polska cz. 3/3
Strategia zrównoważonego rozwoju | Gabinet Spożywczy #2 Hochland Polska cz. 2/3
O sytuacji na rynku mleczarskim opowiada Peter Knauer, Prezes Hochland Polska
Sorella i GOONG - nowe produkty na polskim rynku dań gotowych
Jak prowadzić sklep na zamkniętym osiedlu?
Robert Makłowicz o zagranicznych konsumentach polskich win
Inwestycje i kierunki rozwoju spółki AMBRA | Gabinet Spożywczy #1 AMBRA S.A. cz. 3/3
Modele konsumpcji w Polsce | Gabinet Spożywczy #1 AMBRA S.A. cz. 2/3
O biznesie w Polsce opowiada Robert Ogór, Prezes AMBRA S.A.
Robert Makłowicz o ociepleniu klimatu
Co kropelka sklei sklei, żadna siła nie rozklei!
Robert Makłowicz - co myśli o polskim winie?
Mały sklep na wsi
Zielony konsumpcjonizm
Market Livio w Otwocku
170 lat legendarnej marki E.Wedel
Jak pandemia wpływa na to co kupujemy?
Delikatesy Organic
Podsumowanie akcji Zmieniaj Sklep Zwiększaj Zyski 2020
Trendy w kolorach na 2021 rok!
Oryginalna Spiżarnia wchodzi na rynek!
Polacy coraz częściej wybierają produkty premium
Pierwszy rok funkcjonowania Polskiej Grupy Detalistów
Szczepienia w handlu w pierwszej kolejności?
Nowe święto w polskim kalendarzu!
Innowacja a zrównoważony rozwój w sektorze opakowań kartonowych | SIG Combibloc
Innovation Day 2020 | Panel #5 - Innowacyjna logistyka
Innovation Day 2020 | Panel #4 - Sektor Packaging
Innovation Day 2020 | Panel #3 - Nowoczesny retail
Innovation Day 2020 | Panel #2 - Konsument. Marka. Innowacja.
Innovation Day 2020 | Panel #1 - Nowe technologie
Otwarcie Innovation Day 2020
Złote Innowacje FMCG & Retail 2020 | Wyniki konkursu
Zostań udziałowcem w Browar Za Miastem!