Monika Pełka: Pracuję w Herbapolu 27 lat

Monika Pełka, pełniąca funkcję Kierowniczki Produkcji w „Herbapol-Lublin” S.A., opowiedziała redakcji wiadomoscispozywcze.pl o swojej wieloletniej pracy w firmie oraz o tym, jak podejście do wyzwań kształtowało jej rozwój zawodowy.

Monika Pełka zaczęła swoją karierę w "Herbapol-Lublin" 27 lat temu w laboratorium kontrolnym, przechodząc później przez różne działy, takie jak produkcja, technologia czy zapewnienie jakości. W trakcie tego czasu nabyła cennego doświadczenia, współpracując z różnymi działami w firmie, takimi jak marketing czy dział handlowy. Dzięki zdobytej wiedzy oraz wsparciu zespołu, podjęcie funkcji kierownika produkcji było naturalnym krokiem w jej karierze.

Pracę zaczęłam w laboratorium kontrolnym, [...] potem pracowałam trochę na produkcji jako nadzór. W technologii pracowałam 5 lat, potem w zapewnieniu jakości. Później dane mi było przejść tutaj... jako kierownik wydziału.

Monika Pełka, Kierowniczka Produkcji w „Herbapol-Lublin” S.A.

Największym wyzwaniem dla Pani Moniki, po objęciu nowego stanowiska, było budowanie relacji z pracownikami oraz stworzenie efektywnej komunikacji. Jej celem było zbudowanie zgranej grupy osób, które w pozytywnej atmosferze będą dążyć do osiągnięcia wspólnych celów.

Wyzwania traktuję jako rozwój swój własny i zawsze podchodzę do nich pozytywnie. Są one dla mnie motywacją do dalszego uczenia się i rozwijania.

Monika Pełka

foto: mat. redakcji