Małgorzata Bochenko, dyrektor kontroli i rozwoju w "Herbapol-Lublin" S.A., podkreśliła w rozmowie z redakcją wiadomoscispozywcze.pl znaczenie zaawansowanego laboratorium oraz wykwalifikowanej kadry w procesie kontroli i nadzoru nad jakością produktów opartych na surowcach roślinnych.
"Herbapol Lublin" stawia przede wszystkim na najnowocześniejszy sprzęt laboratoryjny i profesjonalnych pracowników. Takie podejście pozwala na dokładne oznaczanie wszystkich składników roślinnych oraz potencjalnych zanieczyszczeń, gwarantując tym samym najwyższą jakość produktów.
Jak podkreśliła Małgorzata Bochenko, dwa najważniejsze elementy kontrolujące jakość produktów to właśnie laboratorium i człowiek. "Człowiek wykwalifikowany odpowiedni do wykonania analiz, bardzo trudnych analiz specjalistycznych, które musimy przeprowadzać, aby materiał roślinny przebadać", zaznaczyła.
Dzięki takim działaniom, "Herbapol-Lublin" S.A. utrzymuje swój wysoki standard jakości, dbając o zaufanie i satysfakcję konsumentów.
foto: mat. redakcji