Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol została ponownie doceniona w krajowym systemie jakości żywności – „Jakość Tradycja”. Wyróżnione certyfikatem zostały kolejne 4, dobrze wszystkim znane produkty.
Certyfikat „Jakość Tradycja” to znak krajowego systemu jakości żywności, którego celem jest wyróżnienie produktów żywnościowych wysokiej jakości, ze szczególnym uwzględnieniem produktów tradycyjnych.
Ocenie podlegają wyłącznie wyroby, które m.in. charakteryzują się prostym składem, wyjątkową jakością i reputacją na tle innych podobnych produktów oraz pochodzeniem z gospodarstw ekologicznych lub stosujących Dobrą Praktykę Rolniczą i Hodowlaną z wyłączeniem GMO.
Wyróżnienie zdobyły:
Serek homogenizowany waniliowy Rolmlecz
Obecny na polskich stołach już prawie od 50 lat. Przez konsumentów nazywany „serkiem z krówką”, doceniany za krótką i czystą etykietę, idealnie wpisującą się w oczekiwania klientów i współczesne trendy żywieniowe. O wyjątkowości jego smaku decydują świeże surowce oraz oryginalna technologia produkcji;
Masło ekstra wiejskie Rolmlecz
Jest to zdecydowanie jeden z flagowych produktów marki Rolmlecz. Do jego produkcji wykorzystywane jest mleko od krów wypasanych w najczystszych regionach kraju. Delikatny smak i konsystencja masła marki Rolmlecz zyskały wierne grono entuzjastów;
Twarogi półtłusty oraz tłusty Rolmlecz
Twarogi od SM Mlekpol to kultowe przysmaki, które urzekły konsumentów swoim wyrazistym smakiem i wieloma cennymi wartościami odżywczymi. Powstają zgodnie ze skrupulatnie wypracowaną recepturą, z poszanowaniem tradycji, ale przy jednoczesnym wykorzystaniu nowoczesnych technologii.
Wyróżnienie produktów SM Mlekpol krajowym certyfikatem „Jakość Tradycja” niewątpliwie jest powodem do wielkiej dumy. Wyroby brane pod uwagę w programie podlegają wyjątkowo restrykcyjnej ocenie, a to tym bardziej motywuje zakłady przetwórcze Mlekpolu do dalszego działania w zgodzie ze standardami najwyższej jakości.
Spółdzielnia dostarcza konsumentom zdrowe, wartościowe i pyszne produkty, a docenienie tego faktu zawsze przynosi radość i satysfakcję.
Fot.: informacja prasowa