Popularny produkt zmienił nazwę. Cukier biały już nie będzie biały

Popularny produkt zmienił nazwę. Cukier biały już nie będzie biały

Flagowy produkt marki Cukier Królewski od końca maja pojawia się w sklepach w nowej odsłonie, która ma podkreślać jego w pełni naturalne i lokalne pochodzenie. Wizualnej metamorfozie opakowania towarzyszy jeszcze jedna, równie istotna zmiana – nowa nazwa. Od teraz produkt funkcjonuje jako cukier z buraków cukrowych.

Mniej czerwieni, więcej bieli i zieleń, ale przede wszystkim buraki cukrowe na pierwszym planie – tak prezentuje się teraz flagowy produkt marki Cukier Królewski. Wizualnej metamorfozie towarzyszy nowa nazwa. Zamiast "cukier biały" na froncie opakowania konsumenci zobaczą teraz napis "cukier z buraków cukrowych".

Przedstawiciele marki zmianę argumentują chęcią podkreślenia tego, co dotychczas mogło nie być dostrzegalne na pierwszy rzut oka, czyli w pełni naturalnego i lokalnego pochodzenia produktu. Aktualnie w sklepach dostępne jest limitowane, konkursowe opakowanie Królewskiego cukru z buraków cukrowych. W drugiej kolejności pojawi się standardowa wersja opakowania, która już na stałe zastąpi czerwoną torebkę.

Cukier Królewski z buraków cukrowych to produkt w 100% z natury, powstający z surowca dojrzewającego na malowniczych polach Polski południowej, pakowany w lokalnych cukrowniach – i zapewniamy, że takim pozostanie. Nasi konsumenci mogą zatem spodziewać się tej samej, najwyższej jakości artykułu w odświeżonym wydaniu.

Magdalena Budzyńska, Marketing & Corporate Communication Manager Südzucker Polska S.A.

Fot. mat. prasowe

Reklama