Sokołów inwestuje w swój największy zakład produkcyjny. Firma otworzyła nową konfekcję mięsa w Oddziale w Sokołowie Podlaskim.
Nowo uruchomiona część zakładu w Sokołowie Podlaskim jest najnowocześniejszą konfekcją do mięs mielonych i porcjowanych w Polsce. Powierzchnia dwukondygnacyjnego budynku wynosi 12 mkw. Znajdują się w niej trzy wysepcjalizowane hale i dwa magazyny mięsa.
Nowa konfekcja mięsa w zakładzie Sokołowa
Grupa Sokołów posiada 8 wyspecjalizowanych zakładów produkcyjnych w Polsce, a zakład w Sokołowie Podlaskim jest jej największym oddziałem. Posiada on m.in. linię uboju oraz rozbioru wieprzowiny, a także jeden z największych i najnowocześniejszych w tej części Europy zakład do plastrowania wędlin.
Nowo uruchomiona część zakładu została wyposażona w technologie, zapewniające najwyższe standardy jakości oraz bezpieczeństwa. Dzięki zastosowanym innowacyjnym rozwiązaniom, jest to najnowocześniejsza konfekcja do mięs mielonych i porcjowanych w Polsce, a jednocześnie jeden z najnowocześniejszych tego typu obiektów w Europie.
Sokołów stawia na zwiększenie mocy produkcyjnych
Nowo uruchomiona konfekcja mięsa to nowoczesny, dwukondygnacyjny budynek, z trzema wyspecjalizowanymi halami i dwoma magazynami mięsa. Jego powierzchnia wynosi 12 000 mkw. Najnowsza inwestycja wpisuje się w jeden z głównych kierunków rozwoju firmy.
Nowoczesne technologie
Nowa część zakładu została wyposażona w najnowocześniejsze linie do pakowania VAC i MAP. Uruchomiono także w pełni automatyczną linię do produkcji mięsa mielonego. Wkrótce zostanie również uruchomiony automatyczny transport opakowań.
Nowe zaplecze chłodnicze zostało zaprojektowane z naciskiem na rozwiązania proekologiczne, jak również zapewnienie optymalnych warunków dla pracowników. Proces produkcyjny jest w pełni monitorowany.
Ważnym elementem inwestycji są również rozwiązania, służące zachowaniu wysokiego reżimu sanitarnego oraz najwyższych wymagań przeciwpożarowych. Do wydziału mogą wejść wyłącznie dedykowani pracownicy. Powstały tu oddzielne: rampy załadunkowe, wejścia, szatnie dla pracowników, stołówka i parking.
Fot. mat. prasowe