Nowa odsłona kultowej Mieszanki Krakowskiej Wawel

Mieszanka Krakowska w klasycznej odsłonie to ponad 50 lat słodkiej tradycji! Mix czterech soczystych, owocowych smaków: naturalnej cytryny, dojrzałej pomarańczy, słodkiej maliny i słonecznego ananasa szybko podbił podniebienia Polek i Polaków.

Znane galaretki znajdziemy w różnych wersjach opakowań, m.in. w poręcznych torebkach 150 g i 280 g. W tysiącach sklepów w całym kraju dostępne są także w wersji na wagę, by można samodzielnie dobierać ulubione smaki.

Innowacja z tradycyjną recepturą

Kultowa Mieszanka Krakowska teraz dostępna jest także w nowej formie - to okrągły kształt galaretek, w dwóch wariantach smakowych: egzotycznego ananasa i soczystej maliny, oblanych szlachetną czekoladą Wawel. Mieszanka Krakowska na okrągło to alternatywna dla tradycyjnych galaretek w czekoladzie i nowość w tej kategorii słodyczy. Innowacja oparta na uwielbianej klasyce.

Nowa Mieszanka Krakowska na okrągło to połączenie innowacyjnej formy podania z tradycyjną recepturą, opartą tylko na dobrych składnikach, naturalnych aromatach, bez barwników, z dodatkiem soków owocowych. Okrągły kształt przenosi nas w lekkość i naturalność.

Sylwia Warnecka, Category Manager w firmie Wawel SA.

Marka Wawel, korzystając ze swojego doświadczenia jako lidera w sprzedaży galaretek w czekoladzie na wagę, postawiła na okrągły kształt Mieszanki Krakowskiej. Innowacyjny w kategorii kształt wyróżni się na półkach sklepowych wśród innych galaretek w czekoladzie. Mieszanka Krakowska na okrągło dostępna jest w dwóch kuszących smakach: egzotycznego ananasa i soczystej maliny, oblanych szlachetną czekoladą Wawel, w opakowaniach 1 kg oraz w sprzedaży na wagę. 

Pysznie i prosto


Dobry i prosty skład produktu cieszy się uznaniem wśród najbardziej wymagających miłośników słodyczy. Podobnie jak inne produkty marki Wawel, Mieszanka Krakowska na okrągło powstała w myśl idei “Dobrych Składników”. Tworzona jest w oparciu o soki owocowe, naturalne aromaty oraz naturalną substancję pochodzenia roślinnego, żelującą galaretki, jaką jest agar.


Fot.: mat. prasowe

Reklama