Selgros Cash & Carry z okazji 25-lecia inspiruje w bezpłatnej książce

Selgros Cash & Carry z okazji 25-lecia inspiruje w bezpłatnej książce

Z okazji wyjątkowego jubileuszu klienci Selgros Cash & Carry mogą bezpłatnie pobrać książkę „Ryby i owoce morza na Twoim stole”. Sieć świętuje tym samym 25-lecie obecności w Polsce, pokazując, że na półkach oferują nie tylko świeże i zróżnicowane produkty, ale również inspiracje na niebanalne dania. 

W książce udostępnionej bezpłatnie przez Selgros Cash & Carry znalazły się inspiracje na zupy, przystawki i dania główne. Wszystkie przepisy zostały przygotowane przez ekspertów z Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Wśród receptur do wypróbowania są nie tylko klasyki, takie jak bouillabaisse – francuska zupa rybna czy paella z owocami morza, lecz również nietypowe połączenia jak karp z kaszotto buraczanym, czy miruna z kiszonymi ogórkami.

W książce przekazaliśmy zbiór przepisów, który odsłoni różnorodny świat ryb i owoców morza. Proponujemy dania dla początkujących w kuchni, jak również takie, które zaspokoją nawet najbardziej wymagające podniebienia. Wszystkie składniki są dostępne w halach Selgros Cash & Carry. To zdecydowanie moje ulubione produkty w kuchni, cieszę się, że mogę podzielić się moją pasją do nich z klientami.

Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet, autor przepisów

Selgros Cash & Carry od 25 lat rozwija i inspiruje branżę gastronomiczną. Klienci cenią sieć szczególnie za świeży asortyment ryb i owoców morza. Produkty pochodzą z łowisk z najodleglejszych zakątków globu, jak i od lokalnych dostawców. W asortymencie jest 160 rodzajów ryb świeżych – słodkowodnych czy morskich, czy nawet dostępnych tylko sezonowo jak np. dorsz skrei. Ponadto klienci mogą wybierać spośród 40 rodzajów owoców morza. Dostawy pięć razy w tygodniu, specjalne opakowania transportowe, stoły do ekspozycji oraz codzienna wymiana lodu – to wszystko gwarantuje idealną świeżość i jakość oferowanych produktów.


Fot.: mat. prasowe

Reklama