Międzynarodowy Dzień Sera, który obchodzony jest 27 marca - to idealny moment, by spróbować nowych smaków i odkryć ich wielorakie oblicze. Łącznie istnieje ok. 4000 gatunków serów.
Sery ze względu na technologię wytwarzania i typ procesu dojrzewania – można podzielić na m.in.: podpuszczkowe, twarde, półtwarde, z porostem i przerostem pleśni, dojrzewające i niedojrzewające. Sery są źródłem dobrze przyswajalnego wapnia, witamin z grupy B, witaminy A, a także cennych minerałów: sodu, cynku i fosforu.
W Hochland Professional Dzień Sera obchodzi się codziennie!
W ofercie Hochland Professional znaleźć można sery twarogowe, żółte podpuszczkowe i topione, które tak chętnie są wykorzystywane w gastronomii i B2B przez Szefów Kuchni, Sushi Masterów i Cukierników. Sery te mają szerokie zastosowanie: ciasta i desery, sushi, kanapki i pasty kanapkowe, zupy i sosy i wiele innych!