Warzywne roladki z ciasta naleśnikowego

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:

  • 4 jajka
  • 200 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 ml mleka
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula dymka
  • 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 0,5 łyżeczki Papryki ostrej z Hiszpanii Knorr
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 100 g sera feta
  • 4 łyżki Sosu Hellmann's Czosnkowego z jogurtem
  • 150 g szpinaku baby
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

  1. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i lekko skrop olejem. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Połącz ze sobą: jajka, mleko, mąkę oraz proszek do pieczenia.
  3. Kolorowe papryki i cebulę dymkę pokrój w kosteczkę. Ser feta rozkrusz.
  4. Ciasto naleśnikowe wylej na przygotowaną wcześniej blaszkę do pieczenia. Wierzch przykryj warzywami oraz posyp przyprawami. Całość piecz przez około 15-20 minut.
  5. Upieczone ciasto posmaruj sosem czosnkowym, posyp serem, a na wierzchu rozłóż szpinak. Z pomocą pergaminu zawiń ciasto w rulon. Odstaw do ostygnięcia.
  6. Gotową roladę pokrój w szerokie plastry i podawaj z ulubionymi dodatkami, np. świeżą sałatą.

przepis: Knorr

Reklama