Pasztety, jajka z majonezem, warzywne sałatki, mazurki, babki – to wszystko niebawem zagości na świątecznych stołach. - Wielkanoc to doskonała okazja do przetestowania wielu ciekawych połączeń wina i jedzenia – przekonuje Tomasz Potrzebowski, Międzynarodowy Ekspert ds. Rozwoju Rynku Wina w firmie Henkell Freixenet Polska.
Czym się kierować przy wyborze? O czym pamiętać? Oto mały przewodnik.
Food&wine pairing
- Gdy na suto zastawionym, wielkanocnym stole pojawiają się mięsiwa, jaja, sałatki czy wypieki, warto potraktować to jako okazję do przetestowania wielu ciekawych połączeń wina i jedzenia – przekonuje Tomasz Potrzebowski, Międzynarodowy Ekspert ds. Rozwoju Rynku Wina w firmie Henkell Freixenet Polska. - Żaden inny alkohol nie pasuje do tego święta tak, jak wino – dodaje Ekspert.