Marka Hochland od lat aktywnie angażuje się w inicjatywy z zakresu społecznej odpowiedzialności. W ramach długofalowego wsparcia Programu Pajacyk Polskiej Akcji Humanitarnej nie tylko funduje ciepłe posiłki dla najbardziej potrzebujących dzieci, ale również organizuje warsztaty, podczas których uczy młodych ludzi samodzielności w kuchni, rozwija ich kreatywność i edukuje w zakresie dobrych nawyków żywieniowych.
W ramach nowej odsłony kampanii „Dzielimy się tym, co dobre”, Hochland zawita do wybranych placówek współpracujących z Programem Pajacyk zlokalizowanych w różnych częściach Polski. Pierwsze spotkanie – w Ćmielowie – już za nami.
Agata Gwiazdowska prowadzi warsztaty kulinarne
Hochland Polska dla podopiecznych placówek objętych Programem Pajacyk organizuje atrakcje, m. in. w postaci warsztatów kulinarnych, które do tej pory odbywały się tylko w Warszawie. Teraz, w ramach nowej odsłony kampanii, Hochland odwiedzi szkoły podstawowe w trzech miastach w różnych regionach Polski: Ćmielowie (woj. świętokrzyskie), Piszu (woj. warmińsko-mazurskie) oraz Żaganiu (woj. lubuskie).
Spotkania poprowadzi, znana z telewizyjnych programów kulinarnych, szefowa kuchni Agata Gwiazdowska. Od lat zajmuje się edukacją kulinarną, tworząc catering dla dzieci oraz prowadząc program TV dla młodych widzów.
Współpraca Hochland Polska i PAH
Współpraca między Polską Akcją Humanitarną a Hochland w ramach Programu Pajacyk rozpoczęła się w roku 2021, kiedy to podczas ogólnopolskiej loterii „Dzielimy się tym, co dobre” marka zapewniła środki na sfinansowanie pierwszych posiłków dla dzieci. Współpraca ta została następnie przedłużona o kolejne trzy lata, a firma zadeklarowała ufundowanie kolejnych 150 tysięcy posiłków.