W maju w ramach akcji „Dzielimy się tym co dobre” marka Hochland ponownie zorganizowała warsztaty kulinarne dla dzieci z placówki objętej Programem Pajacyk.
Celem warsztatów było podkreślenie roli drugiego śniadania we właściwym odżywianiu najmłodszych i jego wpływu na ich rozwój. Dlatego podczas warsztatów, dzieci razem z ekspertką ds. żywienia – Małgosią Śmiechowicz i laureatem Master Chef Junior – Stasiem Zawłockim, przygotowały pożywne przekąski na drugie śniadanie do szkoły, a że mamy sezon na jedzenie w plenerze to przygotowały także inspirujące potrawy dla dzieci na grilla!
Dzieci z placówki „Serduszko dla dzieci” z pewnością na długo zapamiętają spotkanie z marką Hochland. Menu warsztatów było bardzo urozmaicone i dało dzieciakom duże pole do popisu. Podopieczni razem Małgosią oraz Stasiem, w pięknych fartuchach i czapkach kucharskich, przygotowali pyszne burgery i szaszłyki z kurczakiem, serem i grillowanymi warzywami, a na deser wyśmienite pralinki, zwane kulkami mocy z serka Kanapkowego śmietankowego i czekoladowego z wiórkami kokosowymi i owocami liofilizowanym. Po popisach kulinarnych dzieci otrzymały lunchboxy wraz z naklejkami, dzięki którym mogły opisać je swoim imieniem i pięknie udekorować, a następnie do spersonalizowanych lunchboxów włożyły przygotowane razem ze Stasiem tortille z ulubionym serem, warzywami lub owocami.
To był dzień pełen wrażeń, zabawy, ale również porcja wiedzy na temat właściwego odżywiania i istoty drugiego śniadania w prawidłowym rozwoju dzieci. Patrząc na roześmianie buzie tych dzieci, utwierdzamy się w przekonaniu, że takie działania mają sens!
foto: mat. prasowe Hochland Polska