Nowość w portfolio Hochland Professional – ser podpuszczkowy Mozzarella

Nowość w portfolio Hochland Professional – ser podpuszczkowy Mozzarella
Nowość w portfolio Hochland Professional – ser podpuszczkowy Mozzarella Nowość w portfolio Hochland Professional – ser podpuszczkowy Mozzarella

Hochland Professional prezentuje nowy ser podpuszczkowy Mozzarella. To idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy poszukują sera do pizzy, zapiekanek oraz dań makaronowych i kanapek.

Mozzarella szturmem podbiła kuchnie na całym świecie. Mozzarella jest biała, miękka i rozciągliwa. Świetnie się topi pod wpływem wysokiej temperatury. Ma neutralny mleczny smak, delikatny zapach. Dziś trudno sobie bez niej wyobrazić nie tylko pizzę i sałatkę, ale też wiele innych przekąsek – zwłaszcza tych na ciepło, z piekarnika. Świetnie też komponuje się z mięsnymi daniami i makaronami.

Dzięki wysokiej zawartości białka, rozmaitości witamin z grupy B, a także sporej zawartości cynku, mozzarella jest odżywcza i zdrowa, szczególnie dla układu nerwowego.

Nowy ser Mozzarella w portfolio Hochland Professional

Nowy ser podpuszczkowy Mozzarella od Hochland Professional dobrze się rwie, nie kruszy się, równomiernie się rozpływa, nie przypala się w piecu oraz dobrze przylega do ciasta i pozostaje elastyczny.

Nowy ser podpuszczkowy Mozzarella w portfolio Hochland Professional (mat. prasowe)

Jak zdradza firma, sekretem jakości produktów dostępnych w ofercie Hochland Professional jest dobór starannie wyselekcjonowanego mleka oraz nowoczesny proces produkcji, który wydobywa z nich najważniejsze nuty smakowe. Hochland Professional posiada w swojej ofercie całą gamę serów, które mają szerokie zastosowanie w gastronomii i B2B. 


Źródło/Fot.: mat. prasowe

Reklama