W ostatnim kwartale bieżącego roku w portfolio polskiej marki zadebiutowały roślinne zamienniki mięsa. Po niespełna dwóch miesiącach obecności na rynku producent zapowiada rozszerzenie roślinnej oferty o kilka nowości. Wśród nich m.in. roślinny gyros, roślinne kawałki o smaku tuńczyka, roślinne kotlety o smaku rybnym. Niektóre z nich na sklepowych półkach pojawią się już w pierwszych miesiącach 2022 roku.
2021 zapisze się jako rok, w którym rynek roślinnych alternatyw nabrał niewiarygodnego tempa. Debiut w tym sektorze odnotowała polska marka z Poznania, znana do tej pory z produkcji mieszanek śniadaniowych, decydując się na budowę największego w tej części Europy, nowoczesnego zakładu dedykowanego produkcji roślinnych zamienników mięsa. Sfinalizowanie tak wymagającego przedsięwzięcia, w tak krótkim okresie czasu, to bez wątpienia największe i najbardziej perspektywiczne osiągnięcie OneDayMore w minionym roku. Zrealizowana inwestycja, ukierunkowana jest na zwiększenie możliwości produkcyjnych, poszerzanie oferty marki o ciekawe produkty, przy jednoczesnym realizowaniu zadań związanych z dbałością o środowisko
Nowe pro-ekologiczne opakowania
Zgodnie z długofalową strategią OneDayMore i w odpowiedzi na rosnące oczekiwania konsumentów dotyczące produkcji przyjaznej planecie, poza nową pro-środowiskową inwestycją, firma w minionym roku dokonała też ewaluacji swoich bieżących działań, podejmując kroki w kierunku udoskonalenia tub, w których sprzedawane są musli, granole i owsianki. Projekt jest w toku prac, konsumenci mogą się spodziewać udoskonalonych, odpowiedzialnych opakowań w 2022 roku. A już w styczniu uruchomiona zostanie nowa linia technologiczna, pozwalająca na zapakowanie produktów w torebki uzupełniające typu „refill”, a co za tym idzie - zmniejszenie ilość.
źródło: informacja prasowa