Każdy z nas ma czasem ochotę na „słodkie co nieco” – szczególnie w chłodne, zimowe wieczory. Dobrą propozycją może być czekolada na gorąco w nieszablonowej odsłonie. Jest pyszna, ale i świetnie prezentuje się w słoju, jako świąteczny prezent dla najbliższych. Prezentujemy przepis na gorącą czekoladę.
Składniki:
- 1/2 szklanki mleka w proszku
- 1/4 szklanki kakao
- 1/4 szklanki cukru pudru Diamant
- kawałki czekolady
- mini pianki marshmallow
- pokruszone lizaki (najlepiej świąteczne cukrowe laseczki)
Przygotowanie:
Sposób przygotowania jest wyjątkowo prosty. Wystarczy wsypać warstwami wszystkie sypkie składniki do dużego kubka, a jeśli chcesz zrobić dla kogoś prezent – do dużego, czystego słoika o odpowiedniej objętości. Następnie na wierzch wysyp pokruszone lizaki oraz mini pianki.
Prezentowy słój zakręć delikatnie i przygotuj etykietę z listą składników i życzeniami. Jeśli jednak chcesz skonsumować czekoladę od razu, wystarczy że zalejesz całość wrzątkiem, wymieszasz i gotowe.
Smacznego!
Prosty przepis na doskonały upominek dostarczył Diamant