Po blisko 150 latach E.Wedel zmienia formę tabliczek czekolady

Po blisko 150 latach E.Wedel zmienia formę tabliczek czekolady

E.Wedel wprowadza zupełnie nową, innowacyjną formę czekolad. Dotychczas wedlowskie tabliczki zachowywały klasyczny prostokątny kształt, a każda kostka sygnowana była podpisem Emila Wedla. W sklepach pojawiają się już wedlowskie czekolady o zupełnie nowym kształcie.

Skąd wziął sie podpis E.Wedel na każdej tabliczce?

Już w 1874 roku Emil Wedel zdecydował się oznaczyć swoim podpisem każdą tabliczkę, którą wyprodukował w Fabryce. Wszystko za sprawą rosnącej popularności czekolady. Ówcześnie na rynku pojawiały się falsyfikaty wedlowskich wyrobów. Chcąc zabezpieczyć swoje produkty przed próbami podrobienia, Emil Wedel postanawia składać swój odręczny podpis na każdej tabliczce. Od tamtej pory wedlowskie czekolady wyróżniały się słynnym podpisem, który później stał się logotypem marki.

Nowy kształt wedlowskich tabliczek

Obecnie wedlowskie czekolady pełne oraz te z dodatkami zaskakują nową, innowacyjną formą tabliczki podkreślając kształt każdej kosteczki. Jednak to nie wszystko! Wspomniane kostki zyskały także nowe sygnatury. Nawiązują one do najwyżej jakości składników –wyselekcjonowanego kakao z Ghany, historii – podpisu Emila Wedla oraz symbolu marki – postaci Chłopca na Zebrze. Kreacja ta powstała w 1926 roku na zlecenie Jana Wedla. Autorem grafiki był włoski malarz i karykaturzysta  Leonetto Cappiello, nazywany obecnie ojcem współczesnej sztuki plakatu i reklamy.

E.Wedel wprowadził innowacyjny kształt tabliczek czekolady. Nowa forma to także sygnatury podkreślające wartości firmy.

Ta sama receptura i smak oryginalnej wedlowskiej czekolady

Nowy kształt tabliczki nie wpływa na smak oryginalnej wedlowskiej czekolady. Jest on zasługą wiedzy oraz doświadczenia czekoladników, którzy nieprzerwanie od lat czuwają nad recepturami oraz produkcją każdej tabliczki. Sekretem doskonałego smaku wedlowskiej czekolady są także najwyżej jakości składniki. Do produkcji używane jest przede wszystkim kakao pochodzące prosto z Ghany, które nadaje czekoladzie intensywny smak i zapach.

 

 

 

Reklama