Sieć pizzerii Da Grasso kontynuuje swoją ekspansję, otwierając w ostatnim kwartale 2024 roku kolejne trzy restauracje franczyzowe. Obecnie firma ma już niemal 190 lokali w całym kraju.
Da Grasso podumowuje rok
W 2024 roku sieć Da Grasso otworzyła łącznie 9 nowych lokali, zarówno w formacie typu express – skoncentrowanych na dostawie i odbiorach osobistych oraz tradycyjnych pizzerii z salą konsumpcyjną.
W tym czasie firma wzmacniała również współpracę w ramach The European Pizza Company (TEPC), dzieląc się wiedzą i doświadczeniami z partnerami, takimi jak New York Pizza i Koti Pizza. Wartym odnotowania był również rebranding Da Grasso, który sieć przeprowadziła na początku 2024 roku.
Co dalej?
Nowe lokale Da Grasso w Strykowie, Mielcu i Nowym Dworze Mazowieckim, których otwarcie zaplanowano na ostatni kwartał 2024 r. stanowią kolejny krok w strategii rozwoju sieci. Zakłada ona zarówno zwiększenie dostępności marki w mniejszych miejscowościach, jak i umocnienie jej pozycji w większych aglomeracjach.
Otwarcie lokali w tych miastach to często pierwsza obecność sieci w danych regionach, co wpisuje się w trend urbanizacji mniejszych miejscowości oraz zwiększającej się mobilności społecznej.
Jak zapowiada Mateusz Przygoński, Da Grasso intensywnie pracuje nad budową i otwarciem kolejnych restauracji. Wkrótce do największej franczyzowej sieci pizzerii w Polsce dołączą nowe miejscowości w województwie małopolskim i kujawsko-pomorskim.
foto: mat. prasowe