Da Grasso akcentuje koniec roku. Trzy nowe restauracje na mapie Polski

Da Grasso akcentuje koniec roku. Trzy nowe restauracje na mapie Polski

Sieć pizzerii Da Grasso kontynuuje swoją ekspansję, otwierając w ostatnim kwartale 2024 roku kolejne trzy restauracje franczyzowe. Obecnie firma ma już niemal 190 lokali w całym kraju.

Da Grasso podumowuje rok

W 2024 roku sieć Da Grasso otworzyła łącznie 9 nowych lokali, zarówno w formacie typu express – skoncentrowanych na dostawie i odbiorach osobistych oraz tradycyjnych pizzerii z salą konsumpcyjną.

W tym czasie firma wzmacniała również współpracę w ramach The European Pizza Company (TEPC), dzieląc się wiedzą i doświadczeniami z partnerami, takimi jak New York Pizza i Koti Pizza. Wartym odnotowania był również rebranding Da Grasso, który sieć przeprowadziła na początku 2024 roku. 

Odchodzący rok był dla nas niezwykle intensywny i obfitujący w rozwojowe wydarzenia. Otwarcie 9 lokali wymagało sporego zaangażowania, zarówno od nas, jak i on nowych franczyzobiorców. Modernizowaliśmy starsze lokale zgodnie z aktualnymi standardami wizualnymi i funkcjonalnymi, a kolejne punkty otwierały się już w zgodzie z naszą odświeżoną identyfikacją wizualną

Mateusz Przygoński, Manager ds. Ekspansji Da Grasso

Co dalej?

Nowe lokale Da Grasso w Strykowie, Mielcu i Nowym Dworze Mazowieckim, których otwarcie zaplanowano na ostatni kwartał 2024 r. stanowią kolejny krok w strategii rozwoju sieci. Zakłada ona zarówno zwiększenie dostępności marki w mniejszych miejscowościach, jak i umocnienie jej pozycji w większych aglomeracjach.

Otwarcie lokali w tych miastach to często pierwsza obecność sieci w danych regionach, co wpisuje się w trend urbanizacji mniejszych miejscowości oraz zwiększającej się mobilności społecznej. 

Naszym priorytetem jest ciągły rozwój i wsparcie franczyzobiorców w ich działaniach. Z dumą obserwujemy, jak kolejne lokalizacje otwierają się pod naszym szyldem, a nasi partnerzy osiągają sukcesy. Wspieramy ich na każdym etapie – od momentu podjęcia decyzji o współpracy, aż po pełne wdrożenie w system franczyzowy. Cieszymy się, że mieszkańcy Strykowa, Mielca i Nowego Dworu Mazowieckiego będą mogli cieszyć się naszą ofertą.

Mateusz Przygoński, Manager ds. Ekspansji Da Grasso

Jak zapowiada Mateusz Przygoński, Da Grasso intensywnie pracuje nad budową i otwarciem kolejnych restauracji. Wkrótce do największej franczyzowej sieci pizzerii w Polsce dołączą nowe miejscowości w województwie małopolskim i kujawsko-pomorskim.


foto: mat. prasowe

Reklama