Głównym celem Tygodnia Kuchni Polskiej jest promowanie polskiej kuchni oraz wspieranie lokalnych restauracji. Wydarzenie, organizowane przez sieć hurtowni MAKRO Polska w ramach inicjatywy Polskie Skarby Kulinarne, odbędzie się w dniach 4–24 listopada, a udział wezmą restauracje z całej Polski.
Sieć hurtowni MAKRO Polska ponownie zaprasza restauratorów oraz gości do wspólnego celebrowania Święta Niepodległości i odkrywania narodowych dań. Głównym celem akcji Tydzień Kuchni Polskiej jest promocja bogactwa i różnorodności polskich smaków oraz wsparcie lokalnych restauracji. Festiwal cieszy się coraz większym zainteresowaniem, co potwierdza fakt, że w zeszłym roku wzięło w nim udział ponad 400 lokali z całego kraju.
Udział w festiwalu jest bezpłatny, a restauracje biorące udział otrzymają od MAKRO wsparcie w postaci materiałów promocyjnych, dostępu do systemu rezerwacji, specjalnych ofert na produkty oraz porad od szefów kuchni Akademii Inspiracji. Dodatkowo, organizowana jest ogólnopolska kampania medialna, która umożliwi restauratorom dotarcie do szerokiej grupy odbiorców i promowanie swoich marek w mediach oraz na platformach społecznościowych.
Jak się zgłosić?
Restauratorzy zainteresowani udziałem w akcji mogą wysłać swoje zgłoszenie pod adres tkp@makro.pl bądź skontaktować się z przedstawicielem handlowym MAKRO Polska.
Więcej informacji na temat Tygodnia Kuchni Polskiej jest dostępnych na stronie: https://tydzien-kuchni-polskiej.pl.