W menu Da Grasso debiutuje Dziabs. To nowość dedykowana dla jednej osoby

W menu Da Grasso debiutuje Dziabs. To nowość dedykowana dla jednej osoby

Dziabs to nowość, którą Da Grasso właśnie wprowadziło do menu swoich restauracji. Nowa pozycja ma wpisywać się w ofertę smart. Jest dedykowana dla samotnej konsumpcji. "Już pierwsze dni sprzedaży pokazały, że podjęliśmy dobrą decyzję" – przyznał kierownik marketingu Da Grasso.

Dziabs w menu Da Grasso

Dziabs to nazwa, którą Da Grasso nadało nowej pozycji w menu. To składniki znane z pizzy, które zostały zamknięte w cieście z oliwą. Produkt dostępny jest w kilku wariantach:

  • Hot Dziabs z pikantnym salami pepperoni i papryczkami jalapeno,
  • Vege Dziabs z serem oraz mieszanką warzyw, Kuro Dziabs z kurczakiem i ananasem,
  • Classy Dziabs z szynką prosciutto i mozzarellą.

Nowy produkt jest już dostępny w lokalach Da Grasso, z możliwością zamówienia na miejscu, na wynos oraz online. Dziabsy można zamówić także w specjalnej ofercie lunchowej, która obowiązuje od poniedziałku do piątku do godz. 15:00. W zestawie lunchowych oprócz nowej propozycji znajdują się frytki lub sałatka.

Odpowiedź na potrzeby

Nowość od Da Grasso ma być propozycją dla jednej osoby zaserwowaną w wygodnym opakowaniu. Sieci zależało na tym, aby Dziabsa można było łatwo zabrać ze sobą na lunch, wracając do domu czy idąc na imprezę lub na studia. "Już pierwsze dni sprzedaży pokazały, że podjęliśmy dobrą decyzję, a Dziabs doskonale wkomponował się w naszą dotychczasową ofertę" – przyznał Michał Kaźmierczak, kierownik ds. marketingu Da Grasso. 

Da Grasso jest kolejną siecią, która zdecydowała się na wprowadzenie propozycji dedykowanej dla jednej osoby. Jeszcze w 2023 roku na podobny ruch zdecydowała się Pizza Hut. W ofercie sieci zadebiutował wtedy Melts, czyli nowe danie, które przypomina kawałek pizzy złożony na pół. "(...) każdy czasami potrzebuje mieć na talerzu coś wyłącznie dla siebie" – reklamowała wtedy nowość Pizza Hut.

Co to jest Dziabs?

Dziabs to rodzaj przekąski, skomponowanej z wysokiej jakości świeżych składników, zamkniętych w cienkim cieście wzbogaconym oliwą. Da Grasso proponuje go w czterech różnych wersjach smakowych, aby trafić w gusta zarówno miłośników klasycznych smaków, jak i tych, którzy wolą coś bardziej pikantnego lub preferują opcje wegetariańskie.

"Dodatkowo opracowując poszczególne receptury chcieliśmy postawić na komfort, dlatego, jak mówi nasze hasło, Dziabs jest lekki, świeży i nie kapie, dzięki czemu zapewnia nie tylko doskonały smak, ale również wygodę. Każdy przygotowywany jest w lokalach na bieżąco, bezpośrednio po złożeniu zamówienia" – mówi Cezary Powała, szef kuchni ds. kreacji menu w Da Grasso.


foto: mat. prasowe

Reklama