Marka Duda będąca częścią największego producenta drobiu w kraju wprowadza do oferty premium zaskakującą nowość – wysokiej jakości premium pastę z kurczaka dostępną w wygodnej tubce. Produkt ten, który pojawił się już w sklepach dużej sieci w Polsce, ma odpowiadać na bieżące trendy konsumenckie – potrzebę lekkiego, zdrowego odżywania, a jednocześnie szybkiego i wygodnego w obsłudze. To pierwszy tego typu produkt w Polsce od marki Duda.
Pasta z kurczaka w tubce od marki Duda
CEDROB FOODS S.A., właściciel marki Duda, wyjątkowo sprawnie reaguje na konsumenckie trendy i rozwija ofertę opartą na polskim kurczaku. Jeszcze niedawno spółka wprowadziła do sprzedaży linię drobiową Duda High Protein, na którą składają się wysoko białkowe wędliny i dania gotowe. Teraz do oferty marki Duda dołącza nowy produkt – Pasta z Kurczaka Duda Premium.
Nowość od marki Duda to zupełna rewolucja. To pierwszy tego typu produkt w kategorii suchej w tubce oparty na mięsie z kurczaka. Jego sprzedaż ruszyła 25 lipca 2024 roku. Kupić pastę z kurczaka w tubce można już kupić w sklepach Biedronka.
Marka Duda odpowiada na ważny światowy trend
Badania Euromonitor International’s Megatrends Quantification Model z 2024 roku wskazują, że aż 66,5% konsumentów na całym świecie poszukuje rozwiązań ułatwiających codzienne życie.
Wprowadzając na rynek pastę z kurczaka w wygodnym opakowaniu, marka Duda wpisuje się w ten trend. Co więcej, Pasta z Kurczaka Duda Premium dzięki opakowaniu – tubce – może być przechowywana w temperaturze pokojowej i ma dłuższy niż produkty chłodzone termin przydatności. Tym samym pasta to nie tylko tradycyjne zastosowanie na kanapkę, ale również doskonały składnik przekąsek typu finger food, sałatek czy tapasów, spożywanych zarówno w domu, jak i poza nim – na wycieczce, jako przekąska on the go.
Smaki pasty z kurczaka
Premium pasta z kurczaka to innowacyjny produkt, który przeniesie nas na wyższy poziom smaku – zapewnia producent. Obecnie nowość jest dostępna w trzech wariantach: klasycznym, z borowikami oraz z chili. Każda z nich bazuje jednak na tym samym składniku – drobiu, który pozostaje dla konsumenta najbardziej wartościowym i najłatwiej dostępnym źródłem białka.
foto: mat. prasowe