Na rynku debiutuje nowość z linii High Protein od marki Duda – kabanosy z mięsa drobiowego. To przekąska, która została opracowana w taki sposób, aby dostarczać jak najwyższą zawartość białka. Renata Nowak, główna technolog w CEDROB FOODS S.A., podzieliła się z nami tajnikami powstawania produktu, który ma szansę stać się hitem wśród zdrowych przekąsek.
Kabanosy z wysoką zawartością białka
Mięso drobiowe jest wyrobem pozytywnie odbieranym przez konsumentów. Jak przyznaje Renata Nowak, stoi za tym szereg właściwości. "Zawiera ono wysokiej jakości białko, które jest łatwo przyswajalne oraz pełnowartościowe" – wyjaśnia. To właśnie te cechy białego mięsa sprawiły, że technolodzy CEDROB FOODS S.A., właściciela marki Duda, przystąpili do prac nad stworzeniem drobiowej przekąski w formie kabanosa.
Osłonka kolagenowa w kabanosach High Protein
Podczas opracowywania nowej przekąski, CEDROB FOODS S.A. zadbało o to, aby produkt całościowo był skierowany na cel, jakim jest dostarczenie jak najwyższej zawartości białka. W wyrobie zastosowano w tym celu osłonkę kolagenową.
Prace nad stworzeniem linii High Protein trwały od lat. Obecnie w ofercie znajdziemy między innymi parówki czy plastry z gotowanego kurczaka, a także dania gotowe.
foto: mat. partnera