Hochland Cremette nagrodzone na Expo Sweet 2024

W tegorocznej edycji konkursu "Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego" odbywającego się tradycyjnie podczas targów Expo Sweet, podczas trzeciego dnia Hochland Professional otrzymał tytuł HITU CUKIERNICZEGO dla sera Hochland Cremette.

Hochland Cremette z tytułem hitu cukierniczego 2024

Ser kremowy Hochland Cremette zachwycił jurorów tego konkursu w zastosowaniu w lodach rzemieślniczych. Recepturę na lody na bazie Hochland Cremette opracował Marcin Zych, technolog firmy Primulator.

Nagrodzone lody mają niezwykle gładką, kremową teksturę, głęboki śmietankowy smak i zaskakujący dodatek warygatury z owoców rokitnika. Całość zwieńcza dodatek chrupiącej kruszonki migdałowej.

Hochland Cremette to ser twarogowy premium. Aromatyczny i pełny smaku. Idealny do kremów cukierniczych i serników, a także lodów. Jest świetny do sushi, kanapek oraz jest bardzo dobrą bazą do twarożków smakowych. Doskonale gładki, łatwo się rozsmarowuje. Dobrze przylega i świetnie łączy się z pozostałymi składnikami.


foto: mat. partnera

Reklama