Polski producent wyrobów dla gastronomii poinformował właśnie o rozpoczęciu współpracy z firmą Yamasa, która zajmuje się produkcją sosów sojowych. W jej wyniku na krajowym rynku zadebiutują sosy wytwarzane według 400-letniej japońskiej tradycji.
Wyroby Yamasa będą produkowane przez rodzinną firmę Fanex w zakładzie w Radonicach. Polski producent zajmie się równiez dystrybucją tego asortymentu na krajowym oraz europejskim rynku HoReCa.
Japońskie sosy Yamasa dostępne w Polsce
W ramach współpracy Fanex oferuje obecnie 4 sosy pod marką Yamasa: Teryiaki, Sezamowy, Unagi oraz bazowy sos sojowy. Produkty te są skierowane do szeroko rozumianej gastronomii i całego rynku HoReCa.
Yamasa to japońska marka istniejąca nieprzerwanie od 1645 roku. To 400 lat tradycji warzenia sosów sojowych, które zdobyły najwyższe oceny jakości na całym świecie. Symbol Japonii「上」w logo Yamasa, to gwarancja doskonałości smaku.
Fanex jest polską firmą rodzinna z ponad 35 letnią tradycją. Specjalizuje się w produkcji sosów, przypraw oraz wielu dodatków gastronomicznych dla szerokorozumianej branży HoReCa.
foto: mat. prasowe