Marka Sphinx ogłosiła ważną współpracę z Cukiernią Sowa. To przykład kulinarnej współpracy pomiędzy dwoma renomowanymi i znanymi na polskim markami, które są jednocześnie rodzinnymi biznesami.
W ramach współpracy w menu restauracji Sphinx w całej Polsce zagoszczą słodkości znane z Cukierni Sowa. Jak zapewnia firma, coś dla siebie znajdą zarówno amatorzy serników, jak i słodkości na bazie jabłek czy tez czekoladowych biszkoptów.
Spinhx we współpracy z Cukiernią Sowa
Cukiernia Sowa to polska, rodzinna firma, z ponad 75-letnią tradycją. Jako nowy partner sieci restauracji Sphinx, marka ma uzupełniać ofertę deserów serwowanych w lokalach.
Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, właściciela sieci Sphinx, podkreślił znaczenie rodzinnego charakteru obydwu biznesów. "Cieszy fakt, że do grona partnerów sieci dołącza renomowany partner z ugruntowaną pozycją na polskim rynku. Szczególnie że mamy ze sobą wiele wspólnego. Podobnie jak w przypadku Sphinx, Cukiernia Sowa to rodzima marka, za którą stoi wieloletnie doświadczenie" – powiedział.
Desery w restauracjach Sphinx od Sowy
W ramach współpracy z Cukiernią Sowa w menu sieci Sphinx pojawią się trzy nowe pozycji:
- jabłecznik deserowy, czyli mus jabłkowy z dużymi kawałkami jabłek zapieczony w kruchym cieście,
- biszkopt o smaku czekoladowym przekładany nadzieniem ciasteczkowym i musem czekoladowym serwowany pod nazwą Naked Cake Mini,
- sernik z wiśniami podawany na kakaowym spodzie z kruszonką i cukrem pudrem.
Cukiernia Sowa posiada ponad 160 lokali w Polsce i za granicą. Sieć restauracji Sphinx w Polsce składa się obecnie z ponad 70 lokalizacji.
foto: mat. prasowe