Nowe serki wiejskie Almette to wyróżniający się na rynku koncept, który zaskakuje nowoczesną interpretacją klasycznego serka wiejskiego. Linia obejmuje trzy warianty smakowe, pozwalające na delektowanie się różnorodnymi smakami i konsystencjami. Serek wiejski z delikatnym serem ricotta, serek wiejski z twarożkiem kremowym oraz serek wiejski z naturalnym skyrem to przepis na przyjemność smaku, jakiej w tej kategorii produktów jeszcze nie było.
Od lat w czołówce najczęściej wybieranych produktów twarogowych jest serek wiejski, ceniony za naturalność i wygodną formę podania. Almette na nowo definiuje ten produkt, wprowadzając na rynek aż trzy rodzaje serka wiejskiego, zapewniające niespotykane do tej pory i zupełnie odmienne doznania smakowe.
Trzy nowe smaki – trzy nowe wymiary przyjemności
Nowe serki wiejskie Almette to odpowiedź na oczekiwania konsumentów dotyczące perfekcyjnego serka wiejskiego, zarówno w kontekście smaku, jak i konsystencji. Kształtne ziarenka, wyróżniające ten rodzaj serka, zanurzone zostały w trzech różnych „śmietankach”.
W efekcie Serek wiejski z serem ricotta ma charakterystyczną słodkawą nutę, Serek wiejski z twarożkiem kremowym to neutralny wariant z jednym w swoim rodzaju śmietankowym serkiem Almette, a Serek wiejski z naturalnym skyrem, dzięki zawartości tego naturalnego jogurtu typu islandzkiego, ma lekko kwaśny smak. Każdy charakteryzuje się także innym stopniem gęstości.
Najwyższa jakość – standard premium w każdym aspekcie
Doskonała jakość serków wiejskich Almette wynika również z najwyższych standardów produkcji. Jednodniowe mleko jest codziennie odbierane od najlepszych dostawców i dowożone wyselekcjonowanymi, najbardziej optymalnymi trasami, by jak najszybciej trafiło na zamkniętą linię produkcyjną. Na koniec serki są pakowane w atmosferze ochronnej i przechodzą automatyczną kontrolę szczelności.
Naturalny, jak na serek wiejski przystało. Lekki, jak każdy serek Almette. Nowoczesny, jak żaden inny. Serek wiejski Almette to idealna propozycja dla całej rodziny i nowy wymiar przyjemności dla każdego.
fot.: materiały prasowe