Z Podlaskiej Spiżarni, marka premium sklepów Chorten, wprowadza do oferty nowe produkty mięsne. To odpowiedź na zauważalny rozwój segmentu grillowego w sklepach sieci.
Z Podlaskiej Spiżarni to marka Grupy Chorten, która jest już obecna na rynku od 10 lat. Początkowo była to marka typowo wędliniarska. Przez dekadę funkcjonowania w sklepach Chorten rozwinięto kolejne segmenty produktowe o pieczywo, nabiał, przetwory owocowo-warzywne, dnia gotowe, miody z podlaskich pasiek. Wędliny jednak pozostały najbardziej rozwiniętą kategorią, która liczy bisko 30 indeksów.
Teraz w wybranych sklepach z drzewkiem dębu, które dysponują ladą wędliniarską, pojawią się także sezonowe produkty na grilla, które dostępne będą w okresie wiosenno-letnim.
W ofercie będzie kaszanka, kiełbasa wieprzowa w typie podwawelskiej i kiełbasa wieprzowa biała.
Obecnie pod marką Z Podlaskiej Spiżarni jest ponad 100 indeksów w różnych kategoriach produktowych. Wśród nowości, które mają się pojawić jeszcze w tym roku są syropy smakowe.