Unilever z okazji Veganuary wprowadza nowy format wegańskich lodów Magnum

Unilever z okazji Veganuary wprowadza nowy format wegańskich lodów Magnum

Na całym świecie sporą popularnością cieszy Veganuary, czyli wegański styczeń. Idea akcji opiera się na postanowieniu jedzenie produktów pozbawionych składników odzwierzęcych przez cały miesiąc. To doskonały pretekst do sprawdzenia tego rodzaju diety. Do akcji dołączył Unilever, który wprowadził do oferty wegańską wersję lodów marki Magnum w opakowaniu zbiorczym.

Magnum wprowadził na rynek mini-opakowanie wielopaków wegańskich lodów oraz nową i ulepszoną recepturę do swojej podstawowej oferty wegańskiej. Nieprzypadkowo premiera nowości przypadła na pierwszy miesiąc roku, gdy wielu konsumentów dołącza do ruchu Veganuary.

Wegańskie lody Magnum w nowym formacie

W samą porę na Veganuary, marka wprowadza na rynek swoje nagradzane wegańskie lody w małym opakowaniu zbiorczym, które zawiera wybór dwóch zwycięskich wegańskich smaków: Magnum Vegan Classic i Magnum Vegan Almond. 

Podobnie jak ich pełnowymiarowe rodzeństwo, każdy Mini Magnum jest obficie pokryty bezmleczną czekoladą wykonaną z oleju kokosowego i masła kakaowego z kakao pochodzącego ze zrównoważonych źródeł z Afryki Zachodniej, certyfikowanego przez The Rainforest Alliance.

Ich gładkie lody są wykonane z białka grochu doprawionego wysokiej jakości wanilią z Madagaskaru. Pyszne połączenie, które zapewnia kubkom smakowym rozkosznie kremowe doznania bez potrzeby nabiału.

Nowy smak lodów Magnum Vegan Hazelnut Crunch

Magnum nie pomija miłośników pełnowymiarowych deserów. Na nich też czeka noworoczna uczta. Marka poszerza swoje portfolio wegańskich smaków o Vegan Hazelnut Crunch.

Vegan Hazelnut Crunch to najnowszy smak w porfolio wegańskich lodów Magnum.
Foto: mat. prasowe

Nowy dodatek obiecuje konsumentom aksamitny duet wirujących lodów o smaku orzecha laskowego i karmelu, otoczonych warstwą luksusowej, roślinnej, pękającej czekolady z chrupiącymi kawałkami orzechów laskowych.

 

Reklama