Książka kucharska "Kuchnia śródziemnopolska" jest już dostępna w Biedronce

Książka kucharska "Kuchnia śródziemnopolska" jest już dostępna w Biedronce
książka kucharska biedronka przepisy książka kucharska biedronka Książka kucharska "Kuchnia śródziemnopolska" jest już dostępna w Biedronce

Biedronka odpowiada na noworoczne postanowienia swoich konsumentów. Od 3 stycznia we wszystkich sklepach sieci pojawiła się książka kucharska „Kuchnia śródziemnopolska”. W ten sposób Biedronka chce pomóc w wytrwaniu w postanowieniu lepszego odżywiania, oferując smaki, które są nam bliskie w nowym wydaniu.

W książce znajduje się ponad 80 propozycji potraw, a wśród nich również te odpowiednie dla wegetarian, wegan, bezglutenowe oraz bez laktozy. Każdy przepis jest wzbogacony o informacje dotyczące wartości odżywczych proponowanej porcji takie jak wartość energetyczna, zawartość białka, tłuszczy, węglowodanów i soli.

Jak dostać książkę kucharską w Biedronce?

Książka kucharska „Kuchnia śródziemnopolska” dostępna jest od 3 stycznia br. we wszystkich sklepach sieci Biedronka do 19.01 br. lub wyczerpania zapasów. Aby ją otrzymać za darmo, wystarczy posiadać kartę Moja Biedronka i zrobić 4-krotnie zakupy, każde o wartości minimum 49 zł do dnia 19.01.2022 (maksimum raz dziennie).

Aby otrzymać książkę kucharską za darmo, wystarczy posiadać kartę Moja Biedronka i 4-krotnie zrobić zakupy w sklepie Biedronka za minimum 49 zł.

Udział w akcji zapisuje się na koncie karty Moja Biedronka. Szczegółowy regulamin promocji znajduje się na stronie biedronka.pl. Obowiązują standardowe wyłączenia.

„Kuchnia śródziemnopolska w wyjątkowym wydaniu 

Książka kucharska dostępna w Biedronce powstała przy współpracy sieci z wybitnymi mistrzami kuchni – Iną Rybarczyk i Andrzejem Polanem. Kluczem do tej przygody kulinarnej jest hasło „Kuchnia śródziemnopolska”.

W książce znajduje się ponad 80 propozycji potraw. To oryginalny koncept łączenia polskich smaków i zasad kompozycji potraw charakterystycznych dla krajów południa Europy.

Kuchnia śródziemnopolska jest uważana przez dietetyków i specjalistów od żywienia człowieka za jedną z najlepiej zbilansowanych i odpowiednich diet dla współczesnego człowieka. Jednakże jej codzienne stosowanie może wydać się pewną trudnością w związku z położeniem geograficznym Polski. 

Do opracowania tej niezwykłej i bardzo oryginalnej książki kucharskiej zachęciło nas przeprowadzone razem z IPSOS badanie oraz raport na ich podstawie, który precyzyjnie opisuje, jak w ciągu ostatnich 25 lat zmieniły się preferencje smakowe i żywieniowe Polaków. Zauważyliśmy, że z jednej strony Polacy szukają nowych smaków, lubią odkrywać nowe potrawy, ale jednocześnie chcą spożywać również te dania, które znają z rodzinnych, tradycyjnych domów.

dr. inż. Justyna Szymani, dyrektor działu rozwoju jakości i kontroli marki własnej w sieci Biedronka

Źródło: informacja prasowa