Własnie ruszył sklep internetowy z pierogami, które są tworzone zgodnie ze starymi, nowosądeckimi recepturami. Co najlepsze, po złożeniu zamówienia na stronie, pierogi w ciągu 48 godzin klienci będą mogli odebrać z Paczkomatu InPost.
Pierogi wytwarzane są w rodzinnej restauracji „Ostoja” w Bobowej, niedaleko Nowego Sącza. Do ich przygotowania służą lokalne produkty: mąka z młyna w Rzepienniku Strzyżewskim, śliwki z okoli Łącka czy ser z sądeckiej mleczarni. Dotychczas pierogi dostępne były w restauracji i 70 lokalnych sklepach.
Teraz przyszedł czas na sprzedaż internetową. Klienci mogą wybierać spośród 9 rodzajów pierogów wytwarzanych w rodzinnej restauracji Bobowej koło Nowego Sącza. Tak przygotowane, są umieszczane w specjalnym opakowaniu termicznym. Niskiej temperatury pilnują wkłady chłodzące. Wysyłane za pośrednictwem InPostu, z założenia mają dotrzeć do paczkomatu w ciągu 48 godzin.
Rodzinna restauracja jest przygotowana do wyprodukowania i wysyłki około 800 paczek pierogów, czyli około 240 kg, co oznacza nawet 100 paczek dziennie. Kucharze w czasie gotowania zużyją na to prawie tonę mąki. Aktualnie restauracja pracuje nad wprowadzeniem do sprzedaży przez internetowy sklep sklep.pierogibobowskie.pl. kolejnych 6 nowych rodzajów pierogów.