Świeże, ręcznie wyrabiane pierogi w 48h w Paczkomacie? Teraz to możliwe

Świeże, ręcznie wyrabiane pierogi w 48h w Paczkomacie? Teraz to możliwe
Świeże, ręcznie wyrabiane pierogi w 48h w Paczkomacie? Teraz to możliwe Świeże, ręcznie wyrabiane pierogi w 48h w Paczkomacie? Teraz to możliwe

Własnie ruszył sklep internetowy z pierogami, które są tworzone zgodnie ze starymi, nowosądeckimi recepturami. Co najlepsze, po złożeniu zamówienia na stronie, pierogi w ciągu 48 godzin klienci będą mogli odebrać z Paczkomatu InPost.

Pierogi wytwarzane są w rodzinnej restauracji „Ostoja” w Bobowej, niedaleko Nowego Sącza. Do ich przygotowania służą lokalne produkty: mąka z młyna w Rzepienniku Strzyżewskim, śliwki z okoli Łącka czy ser z sądeckiej mleczarni. Dotychczas pierogi dostępne były w restauracji i 70 lokalnych sklepach.

Pierogi wytwarzane w naszej rodzinnej restauracji ocaliły nas w czasie pandemii, kiedy musieliśmy zamknąć lokal tak samo jak inni, na ponad 200 dni. Dzięki sprzedaży na wynos utrzymaliśmy lokal i nie musieliśmy zwalniać 18 osób na stale tu pracujących.

Marcin Szczepanek, właściciel sklepu

Teraz przyszedł czas na sprzedaż internetową. Klienci mogą wybierać spośród 9 rodzajów pierogów wytwarzanych w rodzinnej restauracji Bobowej koło Nowego Sącza. Tak przygotowane, są umieszczane w specjalnym opakowaniu termicznym. Niskiej temperatury pilnują wkłady chłodzące. Wysyłane za pośrednictwem InPostu, z założenia mają dotrzeć do paczkomatu w ciągu 48 godzin.

Pierogi są umieszczane w specjalnym opakowaniu termicznym. Niskiej temperatury pilnują wkłady chłodzące. 

Rodzinna restauracja jest przygotowana do wyprodukowania i wysyłki około 800 paczek pierogów, czyli około 240 kg, co oznacza nawet 100 paczek dziennie. Kucharze w czasie gotowania zużyją na to prawie tonę mąki. Aktualnie restauracja pracuje nad wprowadzeniem do sprzedaży przez internetowy sklep sklep.pierogibobowskie.pl. kolejnych 6 nowych rodzajów pierogów.

Dodatkowo stale monitorujemy warunki, w jakich dostarczamy pierogi do naszych klientów. Wkładamy do testowych paczek specjalne urządzenie. Co 10 minut mierzy ono temperaturę. Pozwala to zarządzać procesem dostawy z punktu widzenia świeżości produktu. InPost standardowo dostarcza 95% przesyłek następnego dnia po nadaniu do swoich paczkomatów, więc pierogi dotrą do klienta w znakomitej formie. Jeśli nie znajdą się w paczkomacie w ciągu 2 dni, wracają do nas, a my wysyłamy nową paczkę.

Marcin Szczepanek

 

 

Reklama