Marka Okocim we współpracy z twórcami krakowskiej sieci restauracji Pino uruchomiła koncept gastronomiczny „Nowa Wytwórnia. Tu Warzy Okocim”. W ramach inicjatywy, w zupełnie nowym miejscu na gastronomicznej mapie Krakowa – w kompleksie restauracyjnym Fabryczna 13 – powstał mini browar.
„Nowa Wytwórnia. Tu warzy Okocim” – to innowacyjny browar restauracyjny, w którym piwowarski „know-how” Browaru Okocim spotyka się ze znakomitą kartą dań. Można tu spróbować świeżych, warzonych na miejscu piw rzemieślniczych, które świetnie komponują się z nowoczesnym menu. Za receptury piw odpowiadają doświadczeni piwowarzy Browaru Okocim i dwóch przeszkolonych w Okocimiu, pod okiem Pawła Zycha, piwowarów, Paweł Poręba i Dawid Padoł, którzy teraz warzą piwa w browarze restauracyjnym.
Dla gości dostępne są m.in.: czeski Pils z ziołowo-kwiatowymi aromatami szlachetnego czeskiego chmielu oraz zbożowo-chlebową słodowością, Weizen czyli klasyczne, bawarskie piwo pszeniczne, w którym dominują bananowo-goździkowe aromaty, Hazy APA z aromatami białych owoców, cytrusów i winogron, Cold IPA chmielone amerykańskimi odmianami chmieli oraz orzeźwiająca Pszenica z Mango i Marakują.
Nowa Wytwórnia. Tu Warzy Okocim została otwarta pod koniec października i znajduje się w nowoczesnym kompleksie Fabryczna 13 w Krakowie, który powstał na terenach dawnej fabryki alkoholi Polmos. Oprócz minibrowaru na terenie znajduje się pięć innych restauracji, centrum wellness z basenem i grotą solną. Nowa Wytwórnia. Tu Warzy Okocim jest otwarta codziennie, w godzinach 12:00 – 22:00.
Źródło: informacja prasowa