Co sprawia, że produkty z Fabryki Cukierków „Pszczółka” pokochały już miliony Polaków? To właśnie nasza pasja, w którą od 70 lat wkładamy dużo serca każdego dnia. Dzięki temu cukierki produkowane w „Pszczółce” są wyjątkowe i kuszą wybornym smakiem.
Jesteśmy polską firmą – jednym z największych producentów cukierków w Polsce – należącą do Grupy Kapitałowej Krajowej Spółki Cukrowej S.A. Produkujemy m.in. praliny, cukierki czekoladowe, karmelki i galaretki. Wytwarzamy je z najwyższej jakości produktów, dlatego stawiamy na naturę i wykorzystujemy to, co w niej najlepsze: czekoladę, bakalie, naturalne soki, cukier z polskich buraków cukrowych. Tradycja i sprawdzone receptury zapewniają niezmiennie wyśmienity smak naszych cukierków. Oczywiście chcemy stale zaskakiwać naszych klientów, więc wykorzystujemy nowoczesne rozwiązania oraz śledzimy trendy rynkowe.
Nasz zakład jest certyfikowany do międzynarodowych standardów jakości takich jak m.in. EN ISO 22000:2005, EN ISO 9001:2008, IFS Food, BRC Global Standard for FOOD SAFETY, BRC7, IFS8, certyfikat marki „Lubelskie”, „Poznaj Dobrą Żywność”, „Dobre bo Polskie”, tytuły Solidna Firma 2011, wyróżnienie Diamenty 2015 miesięcznika Forbes, liczne branżowe nagrody produktowe, w tym Wojewódzkiej Izby Gospodarczej. Ostatnio Fabryka Cukierków „Pszczółka” pozyskała niezwykle rygorystyczne certyfikaty jak Rainforest Alliance oraz Fairtrade dla produktów eksportowych. W Fabryce Cukierków „Pszczółka” nie wykorzystujemy glutenu, dlatego też udało nam się uzyskać Certyfikat Europejskiego Systemu Licencyjnego znak towarowy Przekreślony Kłos, zgodnie ze standardem AOECS. Staramy się, aby nasze cukierki cieszyły podniebienia wszystkich smakoszy słodyczy, nawet tych najbardziej wymagających. Spełniamy wszelkie najnowocześniejsze normy i standardy, co stawia nas na wysokiej pozycji na rynku.
Stale rozwijamy asortyment oraz wprowadzamy nowe produkty. Wszystko to po to, aby zadowolić klientów. Nasza fabryka jest jedną z najnowocześniejszych w Europie, posiada szerokie możliwości produkcyjne, co gwarantuje dużą wydajność oraz powtarzalność produktów. Posiadamy innowacyjne laboratorium, w którym kontrolujemy proces produkcyjny. Równie ważny jest zespół, który codziennie pracuje nad smakiem cukierków, które opuszczają taśmę produkcyjną. Zatrudniamy wykwalifikowanych specjalistów z doświadczeniem, co pozwala utrzymać wysoką jakość produktów.
W naszej działalności zapewniamy również pomoc przy sprzedaży produktów. Dysponujemy wsparciem w postaci różnych materiałów tzw. „POS” np. ekspozytory na cukierki konfekcjonowane, luzowe, standy naladowe, woblery, taśmy ekspozycyjne i inne. Jesteśmy otwarci także na dodatkowe formy wsparcia, które są ustalane zawsze indywidualnie z klientem.
Pracujemy również w formule tzw. „marek własnych” – coraz więcej kontrahentów decyduje się na taką formę współpracy. Jesteśmy otwarci na współpracę w tej dziedzinie. Zaufało nam już wiele wiodących, znanych firm oraz sieci sklepów z Polski, Europy i świata, dla których produkujemy wyroby pod marką własną.
Konsumenci oraz specjaliści doceniają słodycze produkowane od 70 lat w „Pszczółce”, o czym świadczą liczne nagrody i wyróżnienia. Wyroby Fabryki Cukierków „Pszczółka” podbiły również rynki zagraniczne. Nasze cukierki można spotkać na sklepowych półkach w Europie, Azji, Ameryce i innych zakątkach świata.
Zapraszamy do współpracy, jesteśmy otwarci na nowe projekty i wyzwania. Razem stwórzmy wspólny sukces.