Jesienią warto zadbać o dobrą formę fizyczną, która ma również wpływ na naszą odporność. Przy większej aktywności fizycznej ważne jest zapewnienie w diecie odpowiednich ilości białka, które pomaga w budowie mięśni, tkanek i narządów wewnętrznych. Spożywanie produktów bogatych w białko jest wskazane zarówno dla osób profesjonalnie uprawiających sport, jak i wszystkich tych, którzy dbają o zdrowy styl życia.
Do diety warto więc włączyć najwyższej jakości produkty MLEKOVITY, szczególnie te z linii Super Body Active, które stanowią źródło pełnowartościowych białek. Budowanie odporności wspomogą także mleczne produkty fermentowane, np. Dar Pro.
MLEKOVITA jako polski producent naturalnych koncentratów białek serwatkowych jest pierwszym bezpośrednim producentem smakowego WPC 80 – od surowca do gotowego produktu. Dzięki najnowocześniejszej w Polsce Fabryce Proszków Mlecznych, otwartej w 2017 roku, firma konsekwentnie rozszerza asortyment produkowanych proszków mlecznych, w tym koncentratów białek serwatkowych. Flagowym produktem wysokoproteinowym MLEKOVITY jest w 100% naturalny, czysty koncentrat białka serwatkowego Super Body Active WPC 80. To bogate źródło pełnowartościowych białek, które m.in. przyczyniają się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, oraz wapnia niezbędnego dla mocnych kości. Produkt zawiera również aminokwasy BCAA, które przyspieszają budowę tkanek mięśniowych i pozytywnie wpływają na ich potreningową regenerację. SBA WPC 80 dostępny jest także w wariantach smakowych (waniliowy, czekoladowy, truskawkowy i bananowy). Charakteryzuje się doskonałą rozpuszczalnością, a naturalna lecytyna słonecznikowa obniża jego pienistość.
Wygodną do spożycia w drodze opcją, np. na trening, jest mleczny napój proteinowy Super Body Active w trzech smakach do wyboru: czekoladowym, truskawkowym i bananowym. Występuje w optymalnej porcji 350 g, w poręcznym kartoniku z szeroką zakrętką. Można go spożywać przed, w trakcie lub po wysiłku fizycznym. Napoje proteinowe Super Body Active zostały nagrodzone Złotym Medalem Międzynarodowych Targów Poznańskich 2021, przyznawanym produktom innowacyjnym, o najwyższej jakości, przygotowanym z myślą o potrzebach nawet najbardziej wymagających konsumentów.
Aby jesienią zadbać o swój organizm, warto również sięgnąć po mleczne produkty fermentowane. W asortymencie MLEKOVITY znajduje się m.in. serwatka DarPRO, która zawiera unikalny szczep probiotyczny L.plantarum PL4 i jest naturalnym źródłem witamin D, B6, B12 i B2 czy mleko acidofilne, zawierające kultury bakterii fermentacji mlekowej oraz Lactobacillus acidophilus, a także witaminy D, B6 i B12. Na uwagę zasługują również jogurty pitne Dar Pure, produkowane bez dodatku cukru, bez laktozy i zawierające tylko 3 składniki: jogurt, owoce (aż 39%) i owies. Oferowane są one w wygodnych butelkach w optymalnej porcji 250 g, w atrakcyjnej szacie graficznej, komunikującej naturalność i funkcjonalność produktów. Są dostępne w trzech wariantach smakowych: mango – banan, brzoskwinia – banan, truskawka – banan. Linia jogurtów Dar Pure również jest laureatem tegorocznego Złotego Medalu Międzynarodowych Targów Poznańskich.
źródło: Komunikat Biura Prasowego MLEKOVITA