Trzy pytania do Marty Klęki-Nowej, PR Managera w firmie Prymat kieruje Joanna Kowalska.
W tegorocznej edycji konkursu „Złoty Paragon Nagroda Kupców Polskich" Pieprz czarny mielony firmy Prymat zajął pierwsze miejsce. Proszę opowiedzieć o tym sukcesie i o samym produkcie.
Cieszy nas bardzo, że po raz kolejny nasz produkt zdobył nagrodę „Złoty Paragon”. W tym roku wygrał Pieprz czarny mielony Prymat, co jest potwierdzeniem pozycji lidera marki Prymat na rynku przypraw w Polsce. Ta nagroda jest dla nas szczególnie ważnym wyróżnieniem, ponieważ jest przyznawana przez detalistów. Potwierdza też, że konsumenci chętnie wybierają przyprawy Prymat ze sklepowej półki, dzięki czemu Prymat świetnie rotuje i przynosi zyski. Dziękujemy wszystkim właścicielom i kierownikom sklepów spożywczo-przemysłowych z całej Polski za oddane głosy na markę Prymat.
Prymat co roku dba o ofertę sezonową. Przyprawy do grilla zyskały teraz odświeżone opakowania. Jakie produkty znajdziemy w serii?
W tym sezonie zmienia się szata graficzna opakowań przypraw grillowych Prymat. Nowa linia jest zgodna z obecnymi trendami i będzie się wyróżniać na półkach sklepowych. Wszystko po to, aby przyprawy Prymat były jak najbardziej widoczne na półce, a konsumenci chętnie po nie sięgali. Oferta grillowa obejmuje takie produkty jak: Karkówka grill, Grill pikantny i klasyczny Prymat. To podstawowe top pozycje w asortymencie przypraw grillowych. Warto też uzupełnić asortyment o produkty takie jak: Grill ziołowy, Stek grill czy Kurczak grill Prymat. Przyprawy w tubach także zyskały nową szatę graficzną, aby cała oferta grillowa była spójna.
Lato to też okres marynowania czy piklowania sezonowych warzyw. Co przygotowaliście dla zwolenników domowych przetworów?
Sezon ogórkowy i domowe przetwory to tradycja, która idzie w parze z trendami kulinarnymi. Dlatego też Prymat w swojej ofercie posiada dwa produkty: Mieszanka do ogórków konserwowych i Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych, pozwalają na szybkie i łatwe przygotowanie ulubionych przetworów w domu. W tym czasie należy także zadbać o dostępność podstawowych przypraw takich jak: Pieprz czarny ziarnisty, Liść Laurowy, Ziele angielskie oraz Gorczyca biała Prymat, które są przydatne do przyrządzania przetworów. Warto pamiętać, że w sezonie dodatkowym miejscem ekspozycyjnym dla tych przypraw będzie stoisko warzywne.