Bulion drobiowy, wołowy i warzywny zyskał właśnie zupełnie nowe wydanie za sprawą należącej do Grupy Maspex marki Krakus. Producent wprowadził na rynek produkt w tubce – która z kolei do tej pory kojarzyła się nam raczej z musami dla dzieci. Jak zapewnia marka, z jednego takiego opakowania możemy przygotować 2-litrowy garnek zupy.
Bulion w tubce od marki Krakus
"Innowacja, która odmieni codzienne gotowanie" – w ten sposób marka zapowiada wprowadzenie na rynek bulionów w formie pasty, które zostały zamknięte w opakowaniu typu pouch z korkiem. To wolno gotowany, skoncentrowany bulion, który – jak zapewnia producent – gwarantuje wyjątkowo głęboki smak i bogaty aromat.
Jak korzystać z bulionu w tubce? Aby przygotować domową zupę wystarczy dodać bulion do gorącej wody. Jeśli masz ochotę, możesz wzbogacić go o ulubione dodatki i stworzyć bazę do swojej wymarzonej zupy.
Rodzaje bulionów do zupy
Dzięki swojej koncentracji już 100 g bulionu wystarcza, by przygotować 2 litrowy garnek pysznej, domowej zupy – zapewnia producent. Na ten moment nowe buliony dostępne są w trzech smakach:
- drobiowym,
- warzywnym,
- wołowym.
Marka Krakus jest ważnym graczem w kategorii zup gotowych, koncentratów zup i ogórków konserwowych. Flagowymi produktami są zupy barszcz czerwony i żurek oraz ogórki konserwowe Krakus.
foto: mat. prasowe