18 czerwca obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Sushi. Od wielu lat jedzenie sushi staje się coraz modniejsze. Sushi nie jest tylko zdrowym "jedzeniem", ale jest stylem życia. Do najpopularniejszych należą: nigiri, miniuramaki, futomaki, uramaki oraz makizushi. Jednym z najważniejszych elementów tego dania jest ser, który stanowi jego sekret oraz spoiwo dla wszystkich składników. Hochland Professional posiada w swojej ofercie sery twarogowe Hochland Cremette i Hochland Creamland, idealnie nadające się do sushi!
Międzynarodowy Dzień Sushi
Międzynarodowy Dzień Sushi to świetna okazja, by spojrzeć na klasykę z nowej perspektywy. W świecie nowoczesnej gastronomii coraz częściej pojawiają się kreatywne, nieoczywiste połączenia – jak sushi z dodatkiem kremowego sera. Dlatego właśnie warto sięgnąć po produkty zaprojektowane z myślą o profesjonalistach:
- Hochland Creamland – jeśli zależy nam na łatwości rozsmarowania na ryżu i dobrej relacji jakość–cena,
- Hochland Cremette – jeśli wolimy bardziej tłusty ser i mocniejszą, zwartą konsystencję.
Oba produkty świetnie sprawdzają się w nowoczesnych formach sushi fusion, sushi kanapkach, roladkach z warzywami czy gunkanach.
Polscy konsumenci najczęściej traktują ser jako bardzo ważny składnik rolek. Lubimy, jeśli jest go w sushi sporo - jesteśmy w europejskiej czołówce. W niektórych typach rolek jest go nawet 50-60 gramów. Polacy wybierają dwa typy sushi: na ciepło, w tempurze oraz na zimno z tatarami, czyli surowymi, ale doprawionymi rybami i owocami morza. Dobry ser do sushi musi bardzo kremowy, lekko słonawy, ale z nutą słodyczy, kwaskowy ale bardzo śmietankowy.
Więcej informacji i inspiracji dostępnych jest na stronie www.hochlandprofessional.pl.
foto: mat. prasowe