Żabka rozpoczęła montować dedykowane piecie w swoich sklepach kilka lat temu. Już w 2023 roku wyposażonych było w nie niemal 2,5 tys. placówek. Od tego czasu minęły ponad dwa lata... i około 9 tys. pieców, które zamontowano w sklepach. Obecnie ciepłe dania można kupić już we wszystkich Żabkach w Polsce. Mowa o ponad 11,6 tys. sklepów.
Przed połową czerwca Żabka poinformowała o zakończeniu procesu wyposażania sklepów w nowoczesne piece gastronomiczne – ostatni z nich uruchomiono właśnie w sklepie przy ul. Ordona 7B w Warszawie. To zwieńczenie jednej z największych tego typu inwestycji w Europie.
Rewolucja gastronomiczna, którą rozpoczęliśmy w 2022 roku, by uczynić street food dostępnym dla każdego, ma właśnie swój symboliczny finał. To kolejny ważny krok w realizacji naszej strategii, by być jeszcze bliżej klientów i lepiej odpowiadać na ich codzienne potrzeby. Z myślą o ich wygodzie nieustannie rozwijamy ofertę gastronomiczną dostępną w sklepach, wprowadzając nowatorskie rozwiązania – jak choćby zakończony dziś proces wyposażania placówek w nowoczesne piece gastronomiczne czy poszerzanie Żabka Menu o nowe propozycje w sprawdzonej jakości i przystępnej cenie.
W ostatnich latach wiele sklepów przeszło prawdziwą metamorfozę – jak punkt w poznańskiej galerii handlowej Avenida, gdzie powstała największa jak dotąd strefa gastronomiczna z miejscem do siedzenia, dodatkowymi elementami samoobsługi i nowym, rozbudowanym asortymentem.
Sieć nieustannie rozwija Żabka Menu, regularnie zaskakując klientów nowymi smakami. Niedawno wprowadziła ofertę śniadaniową, w której można znaleźć m.in. tosty z szynką i ciągnącym się serem gouda czy panini z jajecznicą i chrupiącym boczkiem. Menu wzbogaciła również produkowana we Włoszech Pinsa Italiana, dostępna w dwóch wariantach: z pesto bazyliowym oraz z kiełbasą salsiccia i czerwoną cebulą.
foto: mat. prasowe