Kolejne warsztaty Hochland Professional już w czerwcu! Tematem kuchnia azjatycka

Kolejne warsztaty Hochland Professional już w czerwcu! Tematem kuchnia azjatycka

Poprzednie edycje warsztatów w ramach cyklu "Masterclass" cieszyły się dużym zainteresowaniem. Dlatego już 6 czerwca Hochland Professional zaprasza na kolejne warsztaty. Tym razem będzie to "Asia Modern Fusion Cuisine", prowadzone przez Ernesta Jagodzińskiego, które łączą najciekawsze techniki i smaki Azji z możliwościami, jakie dają sery Hochland Professional – wyjątkowe pod względem jakości, kremowości i funkcjonalności produkty, dedykowane dla profesjonalistów.    

Warsztaty z Ernestem Pogodzińskim

Głównym prowadzącym czerwcowe warsztaty z cyklu "Masterclass" będzie Ernest Jagodziński. To trener kulinarny, edukator, twórca Chef’s Table, ale przede wszystkim inspirujący szef kuchni nowego pokolenia, który łączy wybitny warsztat z podejściem do kuchni jako sztuki relacji i pracy zespołowej. Laureat wielu nagród ("Kucharz – odkrycie roku 2009", "Szef Jutra" 2017), reprezentował Polskę na Chefs en Or i zdobył II miejsce w polskiej selekcji do Bocuse d’Or.

Obecnie rozwija Chef’s Table by Ernest Jagodziński – studio kulinarne z warsztatami i szkoleniami, które postrzega kuchnię jako coś więcej niż gotowanie. Jest trenerem w Bocuse Academy, ucząc młodych kucharzy szacunku do produktu i zespołu. Uważa, że powinien kontynuować misję swoich mentorów, edukując nowe pokolenie gastronomów.

Asia Modern Fusion Cuisine tematem przewodnim

W ramach pierwszego modułu warsztatów Ernest Jagodziński wprowadzi uczetników do świata STREET FOOD ASIA. Będą sajgonki z kaczką, warzywami i kolendrowym serem Creamland, tacosy z chrupiącą krewetką, guacamole na bazie Cremette i salsą pomidorową, pierożki won-ton z grzybami, porem i plastrem Cheddara, a także bułeczki Bao z szarpaną wieprzowiną, kimchi, piklami i serkiem Creamland.

W drugim module zaplanowano FINE FUN DINING. Będzie czas na przygotowanie orientalnej sałatki yom-yum z sezamowymi kulkami z Cremette, zupy tajskiej na sosie serowym cheddar z galangalem, chilli i krewetką, dorsza z pianką z sera cheddar i wędzonej papryki oraz kurczaka kukurydzianego z musem z cheddara i bazylii z gnocchi na Cagliacie.

"Nasze czerwcowe warsztaty to doskonała okazja na odkrycie najnowszych trendów, jakie obecnie rządzą w azjatyckiej kuchni!" – zachęca Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.

Informacje na temat szkoleń Masterclass dostępne są na stronie: www.warsztaty-hochland.pl.


foto: mat. partnera

Reklama