Moc koloru, moc smaku! Sprawdź przepisy na koktajle z Grenadyną Herbapolu

Moc koloru, moc smaku! Sprawdź przepisy na koktajle z Grenadyną Herbapolu

Samodzielne przygotowanie koktajli to nie tylko świetna zabawa, ale też sposób na odkrywanie nowych smaków. Takie napoje świetnie sprawdzą się zarówno na karnawałowych spotkaniach z przyjaciółmi, jak i wtedy, gdy chcemy po prostu cieszyć się chwilą przyjemności. Idealnym składnikiem takich koktajli jest Grenadyna Herbapolu, która zapewnia pyszny, owocowy smak i głęboki, rubinowy kolor. Dzięki niej każdy napój nabierze wyjątkowego charakteru, stając się małym, kulinarnym dziełem sztuki. Możliwości ich przygotowania jest naprawdę mnóstwo, a ogranicza nas tylko wyobraźnia!

Grenadyna od Herbapolu

Grenadynę Herbapolu wyróżnia bardzo lubiany smak owoców granatu, który perfekcyjnie łączy w sobie przyjemną słodycz i wspaniałe orzeźwienie. Powstaje na bazie soku z owoców granatu, pochodzących ze słonecznej Grecji. Wydajny syrop doskonale sprawdzi się również kiedy planujemy spotkania w większym gronie.

Jak przygotować domowy koktajl? Wystarczy sięgnąć po Grenadynę Herbapolu i... otworzyć się na zabawę smakiem i kolorem! Eksperymentowanie z różnymi składnikami może sprawić wiele przyjemności, a efekt może okazać się prawdziwą ucztą dla zmysłów. Koktajl z Grenadyną Herbapolu zachwyci nie tylko wyśmienitym, owocowym smakiem, ale też efektownym wyglądem.

W zależności od okazji i naszych upodobań, może to być przyjemnie orzeźwiający napój – idealny na domowe imprezy, ciepły i rozgrzewający na chłodne dni czy też kremowy, z dodatkiem lodów, który potraktować można jako oryginalny deser. Grenadyna Herbapolu zachęca do kreatywności, która może odmienić zwykły wieczór w święto radości, energii i niezapomnianych wrażeń.

Poniżej prezentujemy cztery pomysły na koktajle z Grenadyną Herbapolu – proste, szybkie, efektowne i pełne owocowego smaku.

TEA SUNSET – przepis

Składniki:

  • 50 ml herbaty czarnej przygotowanej metodą cold brew lub przestudzonej
  • 80 ml soku pomarańczowego
  • 25 ml syropu grenadyna
  • 15 ml soku z cytryny
  • kruszony lód + kostki lodu do shakera
  • do dekoracji: plasterek cytryny i mięta

Przygotowanie:

Do shakera wrzucamy kostki lodu i wlewamy wszystkie składniki. Wstrząsamy energicznie. Zawartość shakera przecedzamy na kruszony lód, dekorujemy miętą i plasterkiem cytryny.

RUBY SPARK – przepis

Składniki:

  • 40 ml syropu grenadyna
  • pół limonki
  • 2 gałązki mięty
  • garść pestek granatu
  • ok. 150 ml wody gazowanej
  • kruszony lód
  • do dekoracji: mięta

Przygotowanie:

Z limonki odkrawamy końcówki, kroimy na 3 części. Wrzucamy do wysokiej szklanki, dodajemy grenadynę i ugniatamy za pomocą muddlera. Dodajemy miętę i ugniatamy jeszcze przez chwilę. Wsypujemy kruszony lód, pestki granatu, mieszamy i dodajemy wodę gazowaną. Dekorujemy miętą.

WARMING RUBY – przepis

Składniki:

  • garść malin (mogą być mrożone)
  • kawałek (ok 2 cm) imbiru
  • gałązka rozmarynu
  • 30 ml syropu grenadyna
  • 15 ml soku z cytryny
  • 250 ml wrzątku

Przygotowanie:

Do szklanicy shakera wrzucamy maliny, obrany ze skórki imbir, dodajemy sok z cytryny, grenadynę i 50 ml wrzątku. Ugniatamy za pomocą muddlera przez chwilę i zostawiamy na kilka minut. Następnie przecedzamy z użyciem sitka do wysokiej szklanki, uzupełniamy wrzątkiem i dodajemy rozmaryn.

CREAMY DELIGHT – przepis

Składniki (na 2 porcje):

  • 3 gałki lodów waniliowych
  • 40 ml syropu grenadyna
  • 200 ml mleka 1,5%
  • do dekoracji: bita śmietana, pestki granatu

Przygotowanie:

W blenderze umieszczamy lody, wlewamy mleko i grenadynę. Blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do szklanki, dekorujemy bitą śmietaną i granatem.

Gdzie kupić Grenadynę Herbapolu?

Grenadyna Herbapolu jest dostępna w sklepie online Herbapol-Lublin, a  także w sklepach spożywczych, super- i hipermarketach na terenie kraju. Cena to ok. 6,79 zł/op.


foto: mat. prasowe

Reklama