Twaróg sernikowy Łaciaty. Nowość od Mlekpolu

Doskonała baza dla puszystych serników, deserów i tradycyjnych potraw, ale też składnik wykwintnych przekąsek i nowoczesnych, kreatywnych dań – twaróg sernikowy poszerza portfolio marki Łaciate, będącej własnością Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol. Co ważne, ten wyjątkowy produkt zapewnia wypiekom niezrównaną kremowość i nie wymaga dodatku masła, a dzięki temu – jest idealnym wyborem zarówno dla doświadczonych, jak i początkujących kucharzy.

Twaróg sernikowy od marki Łaciate

Twaróg sernikowy Łaciaty to kolejny produkt w ofercie marki, który powstaje wyłącznie z najwyższej jakości polskiego mleka. Charakteryzuje się on w pełni naturalnym składem – bez konserwantów, barwników czy aromatów. Dzięki optymalnej, 18-procentowej zawartości tłuszczu, gwarantuje przyjemną kremowość, która sprawia, że przygotowanie idealnego sernika stanie się prostsze niż kiedykolwiek wcześniej.

Wprowadzając na rynek twaróg sernikowy Łaciaty, odpowiadamy na potrzeby konsumentów, którzy cenią sobie czystą etykietę i wysoką jakość nabiału. Nasza nowość to nie tylko doskonała baza dla serników na ciepło i zimno, ale również wszechstronny składnik kulinarny, który sprawdzi się w przygotowaniu np. farszu do pierogów, naleśników i strucli, ale też ptysiów, tart i tartaletek oraz tortilli w wersjach wytrawnych i na słodko.

Dorota Grabowska, dyrektor marketingu SM Mlekpol

Nowy twaróg sernikowy Łaciaty dostępny jest w funkcjonalnym, 1-kilogramowym opakowaniu z wieczkiem i wyróżnia się na półce apetyczną grafiką, złożoną m.in. z charakterystycznych dla marki czarnych łat. Optymalna gramatura produktu dostosowana jest do niemal wszystkich przepisów na domowe wypieki. Po otwarciu może być przechowywany w lodówce przez dwa dni. 

Twaróg sernikowy Łaciaty to nie tylko źródło kulinarnych inspiracji, ale również skarbnica wartości odżywczych. Jest jednym z najbogatszych źródeł łatwo przyswajalnego białka oraz cennych składników mineralnych, w tym wapnia i fosforu, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. 

Twaróg stanowi także wartościowy posiłek po treningu. Można z niego przygotować fit deser czy proteinowe lody. W najbliższych tygodniach towarzyszyć nam będzie ponadto przy takich okazjach jak karnawał, Dzień Babci, Dzień Dziadka czy walentynki.


foto: mat. prasowe

Reklama