Hochland Kanapkowy wyróżniony w konkursie. Jurorami były dzieci

Hochland Kanapkowy wyróżniony w konkursie. Jurorami były dzieci

Podczas ostatniego Polskiego Kongresu Serowarskiego, w którym uczestniczyło ponad 250 przedstawicieli tego sektora, nie zabrakło najwyższych wyróżnień dla firmy Hochland Polska i produktów z jej szerokiej oferty. W konkursie "Smakuje dzieciom" w odsłonie "Open" w  kategorii "Małe co nieco" srebrny medal otrzymał Hochland Kanapkowy czekoladowy.

Najsmaczniejsze produkty zdaniem dzieci

W konkursie "Smakuje dzieciom" jurorami są dzieci, a dokładnie uczniowie Szkoły Podstawowej nr 4 w Żorach, którzy wybierają ich zdaniem najsmaczniejsze produkty. Tym razem mali eksperci uznali, że na drugie miejsce w kategorii "Open" zasługuje serek Hochland Kanapkowy czekoladowy.

Kremowy serek twarogowy Kanapkowy czekoladowy to przekąska z charakterem dla entuzjastów słodkich smaków. Jest aksamitny i niesamowicie czekoladowy, ma krótką listę składników i dłuuugą listę zastosowań.

Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska

Przekonaj się sam/a, jak wyjątkowy jest Hochland Kanapkowy czekoladowy. Święta tuż tuż, a to super okazja, by przygotować dla gości pyszne babeczki, które skradną serca nie tylko dzieciaków.

Dotychczasowy prezes Janusz Ciepliński, który przez ponad dwie dekady zarządzał Grupą MAGO, ustępuje ze stanowiska. Jego miejsce na czele firmy zajmie wraz z początkiem 2025 roku Paweł Ziębaczewski. 

Decyzja o zmianach wynika z potrzeby oddzielenia codziennego zarządzania operacyjnego od strategicznego nadzoru nad Grupą – informuje w komunikacie firma. Janusz Ciepliński z początkiem stycznia przejdzie do rady nadzorczej, gdzie dołączy do właściciela firmy, Piotra Marczaka. 

Nowy prezes Grupy MAGO

Nowy prezes, Paweł Ziębaczewski, zapowiada kontynuację kluczowych działań oraz dalszą ekspansję. Jak sam przyznaje, awans ten jest dla niego wyróżnieniem i zobowiązaniem.

Znam potencjał firmy i wiem, że możemy rozwijać się szybciej, jednocześnie umacniając naszą pozycję tam, gdzie już jesteśmy. Analizujemy także nowe rynki i rozwijamy portfolio o produkty oparte na nowoczesnych technologiach, jak automatyczne sklepy NEXTO czy inteligentne wózki CLEVER.

Paweł Ziębaczewski, nowy prezes Grupy MAGO

Poza nowym prezesem, do zarządu Grupy dołączył również Robert Zdanowski, obecny dyrektor finansowy, z blisko 17-letnim stażem w firmie. Jak przyznał Piotr Marczak, właściciel MAGO, firma doszła do momentu, kiedy dalszy rozwój wymaga nowej struktury zarządzania. "Przekazujemy operacyjne stery doświadczonym liderom, którzy doskonale znają organizację i specyfikę rynku" – podkreśla.

Wraz z nowym zarządem firma wchodzi w kolejny etap wzrostu, planując akwizycje oraz inwestycje w zieloną energię i zrównoważony rozwój. MAGO już dziś korzysta z odnawialnych źródeł energii i realizuje ambitną strategię ESG.

Grupa MAGO posiada dwa zakłady produkcyjne w Polsce oraz oddziały w Niemczech, Francji, Włoszech, Hiszpanii i Portugalii. Firma planuje dalszą ekspansję, dywersyfikację działalności i wzmacnianie zespołu, który docelowo ma przekroczyć 1000 pracowników.


foto: od lewej: Piotr Marczak, Janusz Ciepliński, Paweł Ziębaczewski, Robert Zdanowski (mat. prasowe)

Przepis na babeczki waniliowe z serem z serka kremowego Hochland Kanapkowy czekoladowy

Czas przygotowania: 40 minut
Ilość: 12 sztuk

Składniki:

na babeczki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 80 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 50 g oleju rzepakowego

na krem:

  • 200 g serka kremowego czekoladowego Hochland Kanapkowy
  • 150 g owoców (borówki, maliny, truskawki)
  • 2 kostki gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Mąkę, proszek do pieczenia i cukier z wanilią mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej i jogurt. Łączymy z mąką i wszystko mieszamy łyżką do uzyskania gładkiej masy. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy do każdej ciasto do 2/3 wysokości. Babeczki pieczemy w  piekarniku nagrzanym do 180*C przez 20-25 minut. Studzimy. Serek kremowy mieszamy, żeby nie miał grudek, przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i szprycujemy krem na każdą babeczkę. Na wierzch układamy pokrojone owoce i ścieramy na tarce czekoladę.


foto: mat. prasowe

Reklama