Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów to impreza, która odbędzie się 8 października w halach EXPO XXI w Warszawie. Jak sama nazwa wskazuje – wydarzenie dedykowane jest szefom kuchni i restauratom. W tym roku tematyka wydarzenia poszerzona została jednak również o zagadnienie przygotowane dla właścicieli kawiarni oraz cukiernio-kawiarni. Z tej okazji Hochland Professional szykuje coś specjalnego.
Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów
Podczas tegorocznej edycji wydarzenia Hochland Professional zamierza podzielić się z odwiedzającymi inspiracjami z serami Cremette i Creamland w roli głównej – od wytrawnych propozycji po słodkie kreacje, których będzie można oczywiście próbować na stoisku marki.
Hochland Professional zaprasza na stoisko numer 73 w godz. 9.00-17.00. Co będzie się działo? Plan dnia na stoisku marki kształtuje się następująco:
- 09.00-10.00 – prezentacja past kanapkowych na bazie Cremette: szprycowanie wytrawnych past twarogowych: śródziemnomorskiej, tajskiej i indyjskiej do tarteletek, dekorowanie i degustacja,
- 10.00-11.00 – sos serowy Cheddar w aplikacjach: z nachosami oraz w formie przekąski bankietowej z warzywnymi słupkami,
- 11.00-12.00 – craftowe tosty zapiekane z plastrami cheddar i goudy, serwowane z miodem, karmelizowaną cebulą, syropem klonowym oraz konfiturą śliwkową,
- 12.00-13.00 – zupa serowa na bazie sosu cheddar z imbirem, chilli i limonką,
- 13.00-14.00 – krem tiramisu na bazie Creamland w tarteletkach czekoladowych – przygotowanie i degustacja,
- 14.00-15.00 – prezentacja wyrobów cukierniczych z serów twarogowych: sernik baskijski, sernik na zimno, tarta frangipane, sernik pistacjowy,
- 16.00-17.00 – roladki bankietowe z plastrów cheddar, wypełnione kremem z suszonych pomidorów i Cremette, serwowane z oliwkami i korniszonami.
foto: mat. prasowe