Hochland Professional na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów

Hochland Professional na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów

​Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów to impreza, która odbędzie się 8 października w halach EXPO XXI w Warszawie. Jak sama nazwa wskazuje – wydarzenie dedykowane jest szefom kuchni i restauratom. W tym roku tematyka wydarzenia poszerzona została jednak również o zagadnienie przygotowane dla właścicieli kawiarni oraz cukiernio-kawiarni. Z tej okazji Hochland Professional szykuje coś specjalnego.

​Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów

Podczas tegorocznej edycji wydarzenia Hochland Professional zamierza podzielić się z odwiedzającymi inspiracjami z serami Cremette i Creamland w roli głównej – od wytrawnych propozycji po słodkie kreacje, których będzie można oczywiście próbować na stoisku marki.

Celem Hochland Professional jest inspirowanie Szefów Kuchni poprzez prezentowanie im nowych form i smaków zgodnych z  przewidywanymi trendami wśród profesjonalistów. Dlatego nasza komunikacja skoncentrowana będzie wokół serów twarogowych Cremette i Creamland i ich zastosowaniu w kuchniach serwujących dania w restauracjach i hotelach. Zarezerwujcie czas, żeby razem posmakować nowych trendów i odkryć, jak jeden ser może być idealnym składnikiem zarówno lekkich kremów cukierniczych, jak i pikantnych past kanapkowych.

Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska

Hochland Professional zaprasza na stoisko numer 73 w godz. 9.00-17.00. Co będzie się działo? Plan dnia na stoisku marki kształtuje się następująco:

  • 09.00-10.00 – prezentacja past kanapkowych na bazie Cremette: szprycowanie wytrawnych past twarogowych: śródziemnomorskiej, tajskiej i indyjskiej do tarteletek, dekorowanie i degustacja,
  • 10.00-11.00 – sos serowy Cheddar w aplikacjach: z nachosami oraz w formie przekąski bankietowej z warzywnymi słupkami,
  • 11.00-12.00 – craftowe tosty zapiekane z plastrami cheddar i  goudy, serwowane z miodem, karmelizowaną cebulą, syropem klonowym oraz konfiturą śliwkową,
  • 12.00-13.00 – zupa serowa na bazie sosu cheddar z imbirem, chilli i limonką,
  • 13.00-14.00 – krem tiramisu na bazie Creamland w tarteletkach czekoladowych – przygotowanie i degustacja,
  • 14.00-15.00 – prezentacja wyrobów cukierniczych z serów twarogowych: sernik baskijski, sernik na zimno, tarta frangipane, sernik pistacjowy,
  • 16.00-17.00 – roladki bankietowe z plastrów cheddar, wypełnione kremem z  suszonych pomidorów i Cremette, serwowane z oliwkami i korniszonami.

foto: mat. prasowe

Reklama