Na lotnisku Chopina w Warszawie otworzyło się... okienko z zapiekankami. Za konceptem stoi gigant handlowy Lagardère Travel Retail w Polsce. Poza 50-centymetrowymi zapienkami Bistro Okienko zaserwuje też bułki z kiełbasami.
Zapiekanki na lotnisku w Warszawie
Lotnisko Chopina w Warszawie wzbogaciło się o nowy punkt gastronomiczny – Bistro Okienko. To autorski projekt Lagardère Travel Retail w Polsce, który ma przenosić podróżnych do czasów, gdy popularne okienka z zapiekankami i kiełbaskami były symbolem ulicznej gastronomii.
W Bistro Okienko proste i klasyczne dania, takie jak zapiekanki czy hot-dogi, pojawiają się w zupełnie nowych wydaniach, w towarzystwie ciekawych, najwyższej jakości dodatków, łącząc kulinarne sentymenty z nowoczesnym podejściem do street foodu. Bistro Okienko jest dostępne dla wszystkich pasażerów strefy Non Schengen.
Format zaprojektowany w formie wyspy handlowej wpisuje się w strategię rozwoju spółki, która stawia na innowacyjne i elastyczne podejście do zagospodarowania przestrzeni handlowej. Spółka zapowiada kolejne otwarcia lokali w kompaktowym formacie.
Bistro Okienko to nie pierwsza wyspa, która pojawiła się na warszawskim lotnisku za sprawą Lagardère Travel Retail. Inwestycja w ten nowoczesny koncept handlowy jest częścią szeroko zakrojonego planu rozwoju spółki na lotnisku w stolicy.
foto: mat. prasowe