Znana szefowa kuchni, popularni influencerzy kulinarni, mnóstwo pysznego jedzenia i ona – śmietana Łaciata, główna bohaterka wieczoru. Wraz z początkiem wakacji we wrocławskiej restauracji Młoda Polska Beata Śniechowska zaprezentowała gościom swoje autorskie menu, oparte właśnie na Łaciatej. Serca uczestników letniego eventu skradły comfort-foodowe dania ze sznytem bistro.
W czerwcowym evencie udział wzięli m.in.:
- Adriana Marczewska z programu „Ślinotok”, emitowanego w kanale Kuchnia+;
- Gaweł Czajka, tworzący przepisy kulinarne do magazynu „Vogue Polska” i Dzień Dobry TVN;
- Coocharz, który w tym roku otrzymał tytuł foodowego twórcy roku;
- Monika Molecka, autorka książki „Pysznie czy przepysznie”,
- dziennikarz kulinarny Marcin Kuc, znany jako „Jaja w kuchni”.
Na kolacji pojawiła się także artystka Dżo Lama, która na co dzień tworzy tatuaże inspirowane naturą oraz raper PakoNunchako.
W sumie na gości wrocławskiej restauracji czekało aż sześć wyjątkowych dań, w których Łaciata grała pierwsze skrzypce bądź stanowiła podkręcający smak dodatek. Sponsorem kolacji była Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol, producent śmietany Łaciatej. Rolkę z relacją z eventu można obejrzeć na Instagramie @łaciatepolska lub wyszukując ją przez #śmietanałaciata.
foto: mat. partnera