Akademia Hochland Professional kontynuuje cykl szkoleń klienckich w Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti. Drugie warsztaty odbędą się 6 czerwca w Łodzi, a ich tematem przewodnim będzie "Snacking trend", czyli przekąski na słodko i na słono. W niezapomnianą podróż kulinarną tym razem zapraszają Maciej Majzon-Wójtowicz i Karol Okrasa.
"Snaking Trend" tematem przewodnim "Masterclass" Akademii Hochland Professional
Pierwszym prowadzącym warsztaty ze "Snacking trend" będzie znany Szef Kuchni, prezenter kulinarny i laureat nagordy Chef de L’Avenir dla najbardziej uzdolnionych młodych szefów kuchni – Karol Okrasa. Jego pasja do gotowania zaprowadziła go prosto z Białej Podlaskiej na szczyty kulinarnego świata. Jest autorem wielu inspirujących książek kulinarnych, które zdobyły uznanie zarówno wśród profesjonalistów, jak i amatorów gotowania.
Karol nie tylko dzieli się swoimi kulinarnymi sekretami na ekranie, ale także jako mentor i prelegent. Jego niezrównane doświadczenie i wiedza sprawiają, że prowadzone przez niego szkolenia są pełne pasji, inspiracji i praktycznych wskazówek, które pomagają rozwijać umiejętności kulinarne uczestników.
Słodkie warsztaty z Maciejem Majzonem-Wójtkowiczem
Drugim prowadzącym najbliższe warsztaty będzie Maciej Majzon-Wójtowicz – wyjątkowa postać w polskim świecie kulinariów, a w szczególności w cukiernictwie. To niezwykły, zaangażowany w nieustanny rozwój cukiernik, który swoje umiejętności zdobywał w renomowanych cukierniach i restauracjach.
Maciej Majzon-Wójtowicz reprezentował Polskę w VII edycji Pucharu Świata Coppa del Mondo della Gelateria oraz pełnił rolę jurora w trakcie Mistrzostw Polski na Pralinę 2023 oraz 2024, był także Szefem Akademii Czekolady w Łodzi. Podczas planowanego na czerwiec wydarzenia podzieli się swoją pasją do słodkości oraz tajnikami ich powstawania. Będzie to wyjątkowa okazja, aby poznać nowe smaki i techniki pracy cukierniczej.
foto: mat. partnera