Odkryj grillowe hity – nie tylko na majówkę

Majówka, długi weekend, a nawet po prostu pogodne popołudnie – my, Polacy, uwielbiamy spotykać się na wspólne grillowanie. Z niecierpliwością wypatrujemy pierwszych, słonecznychdni, by zaprosić rodzinę, przyjaciół i znajomych na działkę lub do ogrodu, i w dobrych nastrojach cieszyć się promieniami słońca, nadrabiać zaległości w najnowszych wydarzeniach i oczywiście – przygotowywać pyszne potrawy, które nieodłącznie towarzyszą nam na każdym większym i mniejszym grillowaniu.

Polacy – mistrzowie grillowania

Chyba nie ma osoby, której nie pocieknie ślinka na myśl o soczystej karkówce z grilla, doskonale przypieczonej kiełbasie w towarzystwie musztardy i ketchupu albo klasycznej kaszance – oczywiście z zarumienionym chlebem. W tym przypadku tradycja broni się sama, i chociaż na majówkowych stołach w ostatnich latach goszczą też sałatki z nowalijek i bardziej wymyślne sosy, trudno wyobrazić sobie grilla bez głównego bohatera – czyli kruchego, dobrze doprawionego mięsa.

Ktoś woli delikatny drób, inny – klasyczną, śląską kiełbasę, ale to, co nas łączy to zamiłowanie do doskonałej jakości mięs, tradycyjnych receptur i smaków, które popołudniowe grillowanie na porządnie rozgrzanym, skwierczącym ruszcie wydobędzie w stu procentach.

Najwyższa jakość na sezonowych stołach

Nic więc dziwnego, ze polska firma Kabanos, która od dziesięcioleci towarzyszy Polakom zarówno na codziennych, jak też odświętnych stołach, sezon grillowy traktuje bardzo poważnie.

To właśnie wtedy szukamy sprawdzonych mięs pochodzących z lokalnych, krajowych hodowli, ze znanymi, regionalnymi recepturami, które pamiętamy z domowych stołów, i oczywiście –  bezkompromisowej jakości, bo nie chcemy iść na żadne ustępstwa, gdy chodzi o gotowanie, smażenie i pieczenie dla naszych bliskich. 

Lata doświadczenia, tradycje, które zobowiązują

Kabanos, czyli polska firma z Podhala, mówi sama o sobie z dumą, wynikającą z wieloletniego doświadczenia i pewnością, jaką daje im pełna kontrola każdego etapu produkcji wędlin, kiełbas i mięs – od hodowli, po dostarczanie na sklepowe półki.

Misją firmy jest dzielenie się z ludźmi najlepszymi wędlinami w oryginalnej, góralskiej oprawie – tak, żeby każdy mógł zasmakować tradycyjnych receptur i mieć na swoim stole najlepszej jakości produkty, które tak kochają już kolejne pokolenia Polaków. 

OFERTA GRILLOWA

Co w takim razie miłośnicy wyśmienitych mięs znajdą w poszerzającej się z roku na rok, bogatej ofercie firmy Kabanos? Na pierwszy plan wysuwa się szereg kiełbas, których skórka rumieni się i przypieka na grillu, a wnętrze pozostaje soczyste i aromatyczne.

Mamy zatem klasyczną kiełbasę śląską grillową i kiełbasę grillową ekstra, która jest znana chyba każdemu majówkowiczowi, a także propozycje dla koneserów bardziej intensywnych smaków. Wśród nich – kiełbasa o smaku chrzanowym, kiełbasa z boczkiem i prazoną cebulą, a dla tych, którzy chcą zainspirować się południowymi smakami – kiełbasa z papryką i serem cheddar.

Szeroki wybór kiełbas, kaszanek i innych smakołyków

To jednak nie koniec – do hitów z grillowej oferty Kabanosa zdecydowanie należy zawijaniec grillowy ślimak. Od lat wybierają go smakosze szukający aromatycznego mięsa, które mogą wrzucić na ruszt. Oprócz tego regionalna kiełbasa gazdy, kiełbasa boczkowa i kiełbasa z jagnięciny, dla osób, które szczególnie cenią łagodny, a przy tym pełen charakteru smak delikat nych mięs.

Do małych hot dogów lub na deski mięs świetnie sprawdzą się miniaturowe wersje tradycyjnych kiełbas – jak kiełbaski śląskie mini czy kiełbaski weselne mini. A prawdziwym rarytasem na weekendowym stole jest niezastąpiona kiełbasa grillowa serowa, którą pokochali Polacy!

Od klasyki, przez nowości – taka właśnie jest regionalna oferta sezonowa firmy Kabanos na grilla, w której tradycyjne przepisy współgrają z jakością, która od lat łączy Polaków przy wspólnym stole. Smacznego!


foto: mat. partnera