Hochland rozpoczął cykl szkoleń klienckich

W ramach Akademii Hochland Professional rozpoczął się cykl szkoleń klienckich w Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti. Pierwsze warsztaty z cukiernictwa bankietowego odbyły się 12 kwietnia. Osoby związane z cukiernictwem i piekarnictwem szkoliły się pod okiem trenerów Macieja Rosińskiego i Mariusza Góreckiego.

Maciej Rosiński to cukiernik, szef kuchni, autor książek o nowoczesnym cukiernictwie oraz wykładowca na Chocolate Academy i Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti, a teraz również AHP! Na piątkowych warsztatach został przygotowany mus sernikowy z czarną kruszonką, sernikowy deser Verrines oraz monoporcje z magno, limonką i marakują – a to wszystko na bazie sera twarogowego Creamland!​

Drugim ekspertem, który prowadził szkolenie był Mariusz Górecki. Finalista Best Pastry Chef 2016, brązowy medalista cukierniczych Mistrzostw Świata w Luksemburgu i ambasador AHP. Podczas szkolenia powstały kompozycje na bazie naszego sera Cremette: sernik baskijski, wertykalny torcik z serowym ganache. Nie zabrakło także wprowadzenia do techniki tynkowania torcików masą z białej czekolady i sera!​

Uczestnicy ocenili warsztaty z cukiernictwa jako bardzo udane. Na tym jednak nie koniec. Hochland planuje już bowiem kolejne spotkania w ramach cyklu szkoleń "masterclass" Akademii Hochland Professional. Szczegóły już wkrótce!


foto: mat. prasowe

Reklama