W dniach 20-22 marca w warszawskiej Hali EXPO XXI odbyły się SMAKKi GASTROTARGI – targowy event B2B dla firm i osób zaangażowanych w rozwój branży HoReCa. Na imprezie nie zabrakło przedstawicieli działu Food Service Hochland Polska.
SMAKKi GASTROTARGI to event czysto biznesowy, podczas którego spotykają się przedsiębiorcy i przedstawiciele firm związanych z sektorem gastronomicznym. Jednym ze sponsorów pokazów kulinarnych podczas drugiego dnia tegorocznej edycji targów był dział Food Service Hochland Polska.
Hochland sponsorował dwa pokazy
"PaKa Inne Garowanie" było pierwszym tego typu wydarzeniem podczas targów gastronomicznych w Polsce. W jego trakcie młodzież wspólnie z Patrykiem Galewskim przygotowała wyjątkowe dania z wołowiny. Na uwagę zasługuje fakt, że projekt ten powstał we współpracy z Fundacją im. ks. Jana Kaczkowskiego, a Patryk Galewski, współbohater filmu "Johnny" oraz szef kuchni wykorzystuje kuchnię i stół do realizacji nowego wymiaru resocjalizacji nieletnich w Polsce.
Food Service Hochland Polska był także sponsorem pokazu Boba Mazura "Gotuj jak Gordon Ramsey". Podczas swojego masterclass, wraz ze swoim jednodniowym sous chefem Łukaszem Bartosiewiczem, przygotował on wyjątkowe menu w oparciu o sztandarowe przepisy mistrza Ramseya z wykorzystaniem serów Creamland i Cremette. Na przystawkę przygotowali pate z gęsiej wątróbki, następnie zaserwowali ikoniczną Beef Wellington, a całość zwieńczył wyjątkowy brytyjski deser Trifle.
foto: mat. partnera