Zaskakujące smaki, unikatowy design i pomysły na ciekawe sposoby konsumpcji – na sklepowych półkach zadebiutowały znane i lubiane likiery Dalkowski w zupełnie nowej odsłonie. Przed Wielkanocą można je znaleźć na zaskakujących ekspozycjach.
Choć produkt przeszedł przemianę, niezmienne pozostały mistrzowskie receptury, z których słyną likiery Dalkowski. Wielkanoc, czas, gdy celebrujemy wspólne spotkania przy świątecznym stole, to dobry moment, by sięgnąć po te słodkie, kremowe trunki. Likiery doskonale smakują solo, ale jeszcze lepiej, gdy zaserwujemy je w postaci pysznego shake’u.
Likier Dalkowski po metamorfozie
Nowa, spiralna butelka podkreślającą niezwykłą kremowość produktu, a także papierowe, uszlachetnione etykiety odzwierciedlające wyjątkowe wnętrze trunku produkowanego według mistrzowskich receptur. Tak wyglądają teraz likiery Dalkowski.
Na sklepowych półkach zadebiutowały również nowe smaki – różane latte, czekolada z pomarańczą oraz dwie wersje likieru Advocaat wzbogacone o alkohole szlachetne – Advocaat na rumie i Advocaat na whisky. Wszystkie nowości, a także świąteczne zestawy prezentowe, są już w sprzedaży.
Gdzie kupić likier Dalkowski? Szukaj na ekspozycjach
Aby produkt stał się jeszcze bardziej widoczny i dostępny dla konsumenta, w przestrzeniach sklepowych stanęły ekspozycje przypominające budki z lodami.
Drink z likierem Dalkowskim
Likiery Dalkowski to idealny wybór, gdy przychodzi ochota na małe, słodkie "co nieco". Doskonale smakują solo, pite niespiesznie z kieliszka, ale równie dobrze sprawdzają się jako dodatek do deserów, kawy czy modnych koktajli.
Jak dodaje Marta Tyszkowska, właśnie rozpoczyna się najlepszy czas w roku dla likierów.
Likier jajeczny Dalkowski
Znakomity likier jajeczny – Dalkowski Advocaat, produkowany przez firmę Henkell Freixenet Polska, od lat powstaje według tej samej, sprawdzonej, mistrzowskiej receptury. Bazę stanowią żółtka jaj kurzych z chowu ściółkowego i doskonałej jakości spirytus. Całość wzbogacona jest subtelnymi nutami wanilii.
foto: mat. prasowe