SMAKKi GASTROTARGI to targowy event B2B dla firm i osób zaangażowanych w rozwój branży HoReCa. Edycja 2024 odbywać się będzie w dniach od 20-22 marca w warszawskiej Hali EXPO XXI. Na imprezie nie zabraknie przedstawicieli działu Food Service Hochland Polska, który będzie sponsorem pokazów podczas drugiego dnia gastrotargów.
Hochland Polska na targach SMAKKi GASTROTARGI
SMAKKi GASTROTARGI to event czysto biznesowy, podczas którego spotykają się przedsiębiorcy i przedstawiciele firm związanych z branżą HoReCa. Sektory tematyczne to m.in. Żywność i napoje, Wyposażenie zaplecza gastronomicznego czy Sprzęt cateringowy.
W tym roku dział Food Service Hochland Polska został sponsorem dwóch pokazów podczas drugiego dnia wydarzenia: „PaKa Inne Garowanie” oraz „Gotuj jak Gordon Ramsey”.
Dwa wyjątkowe pokazy
W strefie kulinarnych SMAKKów Premium odbędzie się „PaKa Inne Garowanie” – pierwsze tego typu wydarzenie podczas targów gastronomicznych w Polsce. W jego trakcie młodzież wspólnie z Patrykiem Galewskim przygotuje wyjątkowe dania z wołowiny, w tym soczyste burgery.
Warto w tym miejscu zaznaczyć, że projekt „PaKa Inne Garowanie” powstał we współpracy z Fundacją im. ks. Jana Kaczkowskiego, a Patryk Galewski, współbohater filmu „Johnny” oraz szef kuchni wykorzystuje kuchnię i stół do realizacji nowego wymiary resocjalizacji nieletnich w Polsce.
Food Service Hochland Polska jest także sponsorem pokazu Boba Mazura „Gotuj jak Gordon Ramsey”. Podczas swojego masterclass przygotuje on wyjątkowe menu w oparciu o sztandarowe przepisy mistrza z wykorzystaniem serów Creamland i Cremette.
Bob przyrządzać będzie dania wspólnie ze swoim jednodniowym sous chefem Łukaszem Bartosiewiczem, z którym wspólnie uczył się sztuki gotowania od samego Gordona. Na pierwszy ogień przygotują znakomitą przystawkę – pate z gęsiej wątróbki, następnie zaserwuje ikoniczną Beef Wellington, a całość zwieńczy wyjątkowym brytyjskim deserem, a mianowicie Trifle.
foto: mat. partnera